HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali cyklistu zpod kol kamionu

V Novém Jičíně, na jednom z kruhových objezdů na ulici Sokolovské, hasiči vyprošťovali cyklistu uvízlého pod koly nákladního automobilu. Hasičům se po více než hodině podařilo po komplikovaném vyprošťování cyklistu vysvobodit.

Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo informaci o dopravní nehodě nákladního automobilu a cyklistu v pátek 2. září 2016 v 15:31 hod. Na místo dopravní nehody krátce na to vyjely dva hasičské vozy HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Nový Jičín.

Zraněný cyklista byl při příjezdu hasičů uvězněn pod předními koly tahače s návěsem, přímo v prostoru jednoho z kruhových objezdů na ulici Sokolovské. Hasiči bezprostředně na to zahájili záchranné práce a po více než hodinu trvajícím komplikovaném vyprošťování zraněného cyklistu vyprostili. K nadzvednutí tahače a uvolnění zraněného cyklisty museli hasiči použít i pneumatické zvedací vaky.

Hasiči dále zajistili místo dopravní nehody, provedli protipožární opatření a po úspěšné záchraně cyklisty zajišťovali opětovné zprůjezdnění frekventované komunikace ve městě, která byla po dobu záchranných prací a vyšetřování nehody neprůjezdná. 

por. ing. Marek Gašparín
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

2016_09_02_DN_NA_cyklista_NJ (2m)

2016_09_02_DN_NA_cyklista_NJ (2m) 

Detailní náhled

2016_09_02_DN_NA_cyklista_NJ (1m)

2016_09_02_DN_NA_cyklista_NJ (1m) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem