HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali v Návsí auto ze srázu a křoví, předtím i jeho řidiče

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek 14.1.2022 ráno v Návsí u nehody osobního automobilu Seat, který skončil na pravém boku v příkrém svahu ve křoví na sjezdu ze silnice 474 na obchvat obce. Hasiči museli ze seatu vyprostit zraněného řidiče středního věku, pak přijel hasičský vyprošťovací speciál z Frýdku-Místku, který přeložil havarované auto na vozidlo odtahové služby. Nebyl zaznamenán žádný únik provozní kapalin.

Nehoda se stala v pátek před půl osmou ranní. Zasahovaly zde dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Třinci a Frýdku-Místku, odkud přijel vyprošťovací speciál na podvozku Tatra 815, společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů z nedalekého Jablunkova, která přijela na místo nehody jako první.

Hasiči nejprve stabilizovali havarované auto, ležící na boku v příkrém svahu, a to stabilizační tyčí Holmatro. Pak ze seatu opatrně vyprostili zraněného řidiče bez použití hydraulického nářadí a předali jej týmu ZZS MSK.

Po příjezdu vyprošťovací tatry nejprve přitáhlo vozidlo třineckých profesionálních hasičů havarovaný seat blíž k poškozeným svodidlům a silnici, aby ji hasičský speciál dokázal zvednout a přenést na vozidlo odtahové služby pomocí hydraulické ruky.

Odkazy do noveho okna

DNvyprosteniSeatNavsi (1 FM)

DNvyprosteniSeatNavsi (1 FM) 

Detailní náhled

DNvyprosteniSeatNavsi (2)

DNvyprosteniSeatNavsi (2) 

Detailní náhled

DNvyprosteniSeatNavsi (3)

DNvyprosteniSeatNavsi (3) 

Detailní náhled

DNvyprosteniSeatNavsi (4)

DNvyprosteniSeatNavsi (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem