HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Bohumína zachraňovali racka unášeného řekou Odrou

            Profesionální hasiči v Moravskoslezském kraji už zachraňovali kdejaká zvířata a kdejaké ptactvo. Zachraňovat vodymilovného racka z vody se jim ale rozhodně nepřihodí každý den, měsíc či rok.

            K rackovi, který plul po hladině řeky Odry, zamotán nohama v igelitovém sáčku, naplněném vodou, musela vyjet v neděli 22.11.2015 před polednem jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bohumíně (okres Karviná). Ptáka v podivném vězení si všimla rodinka na sváteční procházce přírodou a hlava rodiny okamžitě zavolala na tísňovou linku hasičů.

            Profesionální hasiči naštěstí vozí ve všech svých univerzálních zásahových vozidlech (cisternách) v Moravskoslezském kraji nafukovací záchranné saně. S těmi vyjeli dva hasiči na hladinu řeky v místech, kde proplouval uvězněný racek. Stihli jej ještě v bohumínské části Vrbice.

            Samotná záchrana byla záležitostí tak tří minut. Hasiči racka vytáhli z vody opatrně rukama, vyvlékli jej z igelitové zátěže a pustili na svobodu. Jeho střelhbitý odlet nevykazoval žádné známky zranění.

Odkazy do noveho okna

zachranaracekOdraBohumin (1)

zachranaracekOdraBohumin (1) 

Detailní náhled

zachranaracekOdraBohumin (2)

zachranaracekOdraBohumin (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem