HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Frýdku-Místku zachránili zraněného muže z rokle, nesli jej lesem

            Profesionální hasiči z Frýdku-Místku (HZS MSK) zachránili ve čtvrtek 15.6.2017 v podvečer muže středního věku, který spadl na okraji Frýdku-Místku, v místní části Chlebovice, při venčení psa do rokliny s vyschlým potůčkem. Důkladně jej ošetřili, položili do vakuových nosítek a nesli zhruba 600 metrů nepřístupným terénem až k sanitce.

            Původní informace od souseda (který jej objevil) na tísňovou linku hasičů byla o pádu muže (ročník 1965) do hluboké rokle. Proto byla na místo pádu, zvané Pod Kabáticí, vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Frýdek-Místek hned dvěma vozidly, když v jednom jela specializovaná lezecká skupina HZS MSK i s kompletním lezeckým vybavením.

            Muž ve skutečnosti spadl „jen“ po příkrém srázu do koryta vyschlého potůčku, zlomil si nohu, měl tržné rány na hlavě a další odřeniny. Byl při vědomí a komunikoval. Hasiči jej důkladně ošetřili, nasadili mu krční límec a opatrně přenesli do vakuových nosítek.

            Pak je čekala namáhavá cesta s nosítky a mužem v nich na nejbližší silnici srázem, stromy a houštím, a to nejméně 600 metrů dlouhá. Zraněného muže předali týmu ZZS MSK. Celý zásah jim zabral asi 20 minut.

Odkazy do noveho okna

zachranamuzrokleChlebovice (1 FM)

zachranamuzrokleChlebovice (1 FM) 

Detailní náhled

zachranamuzrokleChlebovice (2)

zachranamuzrokleChlebovice (2) 

Detailní náhled

zachranamuzrokleChlebovice (3)

zachranamuzrokleChlebovice (3) 

Detailní náhled

zachranamuzrokleChlebovice (4)

zachranamuzrokleChlebovice (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem