HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u dopravních nehod i požáru

Nehoda v Kočí
Nehoda v Kočí
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
            V sobotu v 9.19 hodin vyjížděly čtyři hasičské jednotky k požáru trámů a mezistropí kolem komína v obci Hroubovice. Požár hasiči dostali pod kontrolu dvě minuty po desáté hodině a zcela zlikvidován byl v 10.44 hodin. Škoda nebyla dosud vyčíslena.  
 
            Dne 3. listopadu v 11.02 hodin vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči z Chrudimi k dopravní nehodě, jež se stala na silnici z Chrudimi do obce Kočí. Jednalo se o osobní automobil, který skončil jízdu na střeše. Při nehodě byla lehce zraněna řidička vozidla. Hasiči ihned po příjezdu provedli první před lékařské ošetření a po příjezdu zdravotníků na místo byla osoba předána do jejich péče. Hasiči dále zabezpečili místo zásahu a zajistili vozidlo proti vzniku požáru. Po zadokumentování nehody policisty, hasiči provedli otočení a následně i vytažení vozidla. Nakonec hasiči vozidlo odstranili z vozovky, aby nebránilo plynulému silničnímu provozu.
 
HZS Pardubického kraje, stanice Přelouč
            V sobotu krátce po poledni vyjížděli přeloučští hasiči k dopravní nehodě jež se stala v Živanicích. Jednalo se o střet osobního automobilu s traktorem. Hasiči museli poskytnout řidiči osobního vozidla první před lékařskou pomoc a poté byl předán do péče zdravotníků a převezen do nemocnice. U osobního vozidla hasiči odpojili akumulátor a řídili provoz na silnici. Po zadokumentování dopravní nehody policisty, hasiči vozovku uklidili od částí osobního vozidla. Po sbalení věcných prostředků, předání místa zásahu hlídce PČR Přelouč se jednotka vrátila zpět na stanici.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem