HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči přejížděli od jedné nehody ke druhé

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice  

                V pondělí 13. května v 15.11 hodin směřovaly hasičské vozy do Litošic, kde skončil na boku nákladní automobil. Řidič utrpěl lehčí zranění a byl předán do péče zdravotníků. Na místě zasahovaly profesionální jednotky hasičů z Přelouče a Pardubic. Z nákladního automobilu unikaly po nehodě hydraulický olej a nafta. Té bylo v nádrži přibližně 500 litrů. Z Pardubic byl k nehodě vyslán automobil se sudy určenými k přečerpání nafty z poškozené nádrže. O nehodě byl informován pracovník životního prostředí. Hasiči z havarovaného automobilu postupně přečerpali naftu.
Při přečerpávání nafty byla jednotka z Přelouče povolána k nehodě, která se stala u Semtěše, kde řidička s vozem čelně narazila v lese do stromu. Projíždějící řidiči ženě pomohli z vozidla. Řidička utrpěl zranění. Hasiči ženě ihned nasadili krční límec. Na místo zásahu se dostavila i jednotka Středočeského kraje - Čáslavi. Po předání řidičky do péče zdravotníků hasiči předali místo nehody policistům a vrátili se zpět k nehodě kamionu.
Pracovník životního prostředí zajistil ekologickou likvidaci nasáklé zeminy zhruba 100 litry nafty. Po odčerpání ropné látky byl nákladní automobil vyproštěn. V době vyprošťování byl policisty zastaven provoz na komunikaci. Událost byla ze strany hasičů ukončena v 20.12 hodin.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

Nehoda v Semtěši si vyžádala zranění řidičkyNehoda v Semtěši si vyžádala zranění řidičky
Odstraňování následků nehody v Litošicích trvalo několik hodinOdstraňování následků nehody v Litošicích trvalo několik hodin

vytisknout  e-mailem