HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičská delegace z Ukrajiny navštívila pardubické profesionální hasiče

Delegace ze Zakarpatské oblasti – Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace a Hasičského záchranného sboru státní služby Ukrajiny zavítala během své několikadenní návštěvy také k profesionálním hasičům.

Ve čtvrtek 23. června zamířila delegace do cvičného kontejneru Flashover ve Vysokém Mýtě, který je určen pro výcvik a ověřování schopnosti hasiče efektivně a bezpečně pracovat v uzavřeném i venkovním prostoru zasaženém požárem. Uvnitř výcvikového zařízení se zkoumají dynamické jevy požárů v bytech i sklepních prostorách a hasiči získávají schopnosti rozeznat, vyhodnotit a správně reagovat na žíhavé plameny (rollover), explozivní hoření (backdraft), celkové vzplanutí (flashover) apod.

Další jejich kroky směřovaly na Střední průmyslovou školu chemickou v Pardubicích, kde jim byl představen obor požární ochrana a sportovní areál. Po 17 hodině se delegace přesunula na Krajské ředitelství HZS Pardubického kraje, kde si prohlédla operační a informační středisko hasičů i celý areál centrální stanice Pardubice.


Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

delegace

delegace 

Detailní náhled

delegace1

delegace1 

Detailní náhled

delegace2

delegace2 

Detailní náhled

delegace3

delegace3 

Detailní náhled

delegace4

delegace4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem