HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičský jeřáb v noci vyprošťoval u Třince zbloudilý zahraniční kamion

Tři jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) se zapojily v noci ze středy na čtvrtek 4.3.2021 do úspěšného vyproštění maďarského kamionu, naloženého 24 tunami rudného granulátu, který se nečekaně objevil v zástavbě rodinných domků v obci Vendryně nedaleko Třince (okres Frýdek-Místek), sjel zde do příkopu a nebezpečně se naklonil k jednomu z domů. Bulharský řidič, který vyvázl bez zranění, tvrdil, že jej na úzkou silnici do místní vendryňské části Bystřické Zadky dovedla navigace.

Nehoda se stala zhruba hodinu a půl před středeční půlnocí. Do Vendryně vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Třinec, Frýdek-Místek a Ostrava-Zábřeh, odkud mj. přijel automobilový jeřáb Demag/Terex s mobilní kontejnerovou dílnou. Z Frýdku-Místku přijel vyprošťovací automobil na podvozku Tatry 815, ale ten nemusel být díky šikovnosti zasahujících hasičů nakonec využit.

Nakloněný návěs hasiči ihned po příjezdu zpevnili stabilizačními tyčemi a ořezali větve pro bezpečnou manipulaci automobilovým jeřábem, který jej nazvedl a položil na komunikaci. Samotné vyproštění zabralo hasičům asi hodinu. Během nehody ani zásahu neunikly z kamionu žádné provozní kapaliny.

Odkazy do noveho okna

DNkamionvyprosteniVendryne (1 FM)

DNkamionvyprosteniVendryne (1 FM) 

Detailní náhled

DNkamionvyprosteniVendryne (2)

DNkamionvyprosteniVendryne (2) 

Detailní náhled

DNkamionvyprosteniVendryne (3)

DNkamionvyprosteniVendryne (3) 

Detailní náhled

DNkamionvyprosteniVendryne (4)

DNkamionvyprosteniVendryne (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem