HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasík.CZ

Hasík, zelený plyšový dráček s červenou helmou, maskot projektu, a s ním dva instruktoři, kteří vchází pravidelně do tříd žáků druhých a šestých tříd základních škol. Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje v rámci preventivně výchovné činnosti nabízí školám program Hasík.cz, který vzdělává a vychovává děti v oblastech požární ochrany a ochrany obyvatelstva.
 
„Dobrý den, jmenuji se Klárka Nová, je mi 7 let a chtěla bych vám… nahlásit požár“, „Prosím přijeďte co nejrychleji, v tom domě jsou asi lidé…“ Zábavnou hravou formou seznamují hasiči školáky s tím, jak nahlásit událost na tísňovou linku, jak správně na sobě uhasit hořící oblečení nebo co dělat, pokud mě v noci zastihne požár v domě. Šesťáci už znají, jak použít hasicí přístroje a ví co dělat, pokud by byla vyhlášena evakuace. Po dvou hodinách programu Hasík.cz mohou žáci navštívit požární stanici a seznámit se s prostředím a technikou, ale také s každodenní činností hasičů.
 
Cílem programu je naučit děti předcházet rizikovým situacím a připravit je na to, jak správně reagovat dostanou-li se do nebezpečí. Právem tedy dráček Hasík patří mezi záchranáře.
 
kpt. Mgr. Lenka Basáková
HZS Plzeňského kraje

vytisknout  e-mailem