HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Havaroval a nevěděl kde je. Po nehodě pátraly všechny složky IZS.

V neděli 10. května krátce před půl osmou večer byla na tísňovou linku 112 nahlášena nehoda osobního auta. Řidič nevěděl, kde přesně se nachází. Dle oblasti volání vyslalo v 19:25 hodin operační středisko jednotky HZS Nýřany a SDH Stod.

Obecně lze říct, že pro co nejrychlejší zásah je důležitá dobrá spolupráce s oznamovatelem. Čím přesněji dokáže popsat místo události, tím dříve hasiči mohou zasahovat. I v obcích, kde není těžké uvést přesnou adresu, je vhodné, aby oznamovatel na sebe hasiče upozornil třeba mávnutím a navedl je na místo.
 
 
Jedná-li se o mimořádnou událost v terénu nebo není v silách oznamovatele určit přesné místo události, je třeba vycházet z charakteristických orientačních bodů v okolí a krajině. Hasiči znají svůj hasební obvod natolik dokonale, že mnohdy stačí uvést zdánlivý detail a oni přesně vědí, kam mají jet. Doba hledání místa zásahu se významně zkrátí, pokud na hasiče u některých z uvedených orientačních bodů nebo na hlavní silnici počká spojka a hasiče na místo události dovede.

Jednotky společně s policií a ZZS pátrali po nehodě. Příslušný operátor byl prostřednictvím operačního střediska GŘ HZS ČR požádán o zpřesnění lokalizace volajícího. Nakonec to nebylo třeba, u nehody zastavil náhodný svědek, který navedl jednotky zhruba 300 metrů za Honezovice ve směru na Mířovice.

Zraněnou osobu odvezla ZZS do nemocnice. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Po dobu zásahu a vyšetřování byla silnice zcela uzavřena.

Zasahující jednotky:
HZS Nýřany
JSDH Stod

vytisknout  e-mailem