HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hlučínští hasiči vyprošťovali řidiče oktávky, ležela v plotě na střeše

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pátek 24.8.2012 vpodvečer a večer v Hlučíně (okres Opava), kde skončil osobní automobil Škoda Octavia v plotě a ve stromě na střeše. Dva dobrovolní hasiči mimo službu, kteří jeli kolem nehody, mladého řidiče vyprostili z auta. Poskytli mu předlékařskou první pomoc a počkali na příjezd složek IZS. Zasahující hasiči pak mj. museli odřezat část plotu a strom a Octavii otočit na kola.
 
Operační středisko hasičů bylo o nehodě v Hlučíně-Malánkách informováno v pátek před půl šestou odpoledne. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Hlučín a jednotka dobrovolných hasičů Hlučín.
 
Dva dobrovolní hasiči z Hlučína „v civilu“, kteří jeli kolem převráceného auta, mladého řidiče z auta vytáhli, údajně měl být opilý. Poskytli mu první pomoc do příjezdu hasičů a rychlé záchranné služby. Hasiči pak asistovali při dalším ošetření a naložení řidiče do sanitky.
 
Hasiči také havarované vozidlo stabilizovali a zabezpečili před případným požárem. Aby jej mohli otočit zpět na kola, pomocí motorové rozbrušovací pily odstranili plot a pomocí řetězové pily odřezali strom. Auto pomocí lana otočili zpět na kola. Z havarovaného auta neunikly žádné provozní kapaliny.
 
Další foto a video ze zásahu: http://www.hasici.tv/zasahy/nehoda-osobniho-automobilu-v-hlucine-se-zranenim-ridice/0-0-156
Odkazy do noveho okna

DNoctaviavyprosteniotocHlucin (5)

DNoctaviavyprosteniotocHlucin (5) 

Detailní náhled

DNoctaviavyprosteniotocHlucin (7)

DNoctaviavyprosteniotocHlucin (7) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem