HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hranice připravená na pálení čarodějnic shořela předčasně, autobus vzplál v Pardubicích a opět hořely kontejnery

 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
            K požáru hranice připravené na Filipojakubskou noc vyjížděli na fotbalové hřiště do Lhoty u Přelouče profesionální hasiči z Přelouče ve středu 16. dubna v 18.45 hodin. Velitel zásahu si na místo povolal i dobrovolné hasiče ze Zdechovic a Přelouče. Hromada dřeva na rozloze 10x10 m tak shořela předčasně ještě před pálením čarodějnic. Plameny hasiči zlikvidovali v 19.16 hodin.
 
            V 21.59 hodin zasahovali pardubičtí hasiči u požáru autobusu na sídlišti v Polabinách. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 22.10 hodin a zcela ho zlikvidovali v 22.28 hodin. Na zaparkovaném autobusu plameny způsobily škodu, která byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího vyšetřování.
 
 
Opět hořely plastové kontejnery
 
            V prvních šestadvaceti minutách čtvrtečního rána hasiči zasahovali v Pardubicích na Spořilově, kde hořely čtyři plastové kontejnery. Poškozen byl i nárazník u jednoho zaparkovaného vozidla a osvětlení. Škoda byla v tomto případě předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun.
            K požáru dalšího plastového kontejneru vyjížděli hasiči do Blahoutovy ulice v 0.43 hodin. Plameny ohrozily dalších šest kontejnerů. Škoda byla předběžně vyčíslena na 6 tisíc korun.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem