HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS Jihočeského kraje se zapojil do projektu SeniorPointy

Příslušníci HZS Jihočeského kraje se v úterý 16. června 2015 účastnili slavnostního otevření prvního Senior Pointu v Jihočeském kraji v Českých Budějovicích, v Riegrově ulici čp. 51.  

Projekt Senior Point je zaměřen na podporu aktivního života seniorů formou realizace kontaktních míst v městech jednotlivých krajů. Cílem tohoto projektu je poskytnout seniorům v Jihočeském kraji dostatečné informace z oblasti bezpečnosti a prevence.

HZS Jihočeského kraje je jedním z významných partnerů společnosti Společně, o.p.s., která je realizátorem Senior Pointů. V rámci slavnostního otevření byla domluvena a nastavena spolupráce s HZS Jihočeského kraje, a to v oblasti přednáškové, propagační a publikační, právě k cílové skupině seniorů. Senioři se od hasičů dozvědí o běžných rizicích, mimořádných událostech, se kterými se mohou v každodenním životě setkat, jak se na ně připravit a jak se při nich správně zachovat.

Informace o otevření Senior pointu naleznete také na tomto odkaze. Další informace o SeniorPointech jsou na www.seniorpointy.cz.

(Autorka článku: kpt. Mgr. Kamila Mráčková, oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení HZS Jihočeského kraje)

vytisknout  e-mailem