HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS Moravskoslezského kraje není odpovědný za uzavření tunelu Klimkovice

V neděli 28. srpna 2016 byl zcela uzavřen na frekventované dálnici D1 u Ostravy tunel Klimkovice v obou směrech. To způsobilo nepříjemnosti v dopravě, která musela být odkloněna na objízdné trasy. Během uzavírky proběhlo také Taktické cvičení jednotek požární ochrany.

Tunel Klimkovice uzavřelo Ředitelství silnic a dálnic (dále jen „ŘSD“) na základě povolení Ministerstva dopravy České republiky, a to z důvodu nutné revize požárně bezpečnostních zařízení a ne z důvodu hasičského cvičení. HZS Moravskoslezského kraje pouze využil plánovanou uzavírku (od 07:00 dne 28.08.2016 do 04:20 hod. dne 29.08.2016) k provedení cvičení jednotek požární ochrany, které proběhlo v odpoledních hodinách mezi 12:27 a 13:39 hodinou. Při taktickém cvičení jednotky požární ochrany trénují možné scénáře zásahů v tunelu, procvičují vyhledávání a záchranu osob z ohroženého prostoru, spojení v tunelu a v neposlední řadě také likvidaci mimořádné události.

Taktické cvičení je pouze jednou z mnoha plánovaných činností, které probíhají během uzavírky tunelu. HZS Moravskoslezského kraje není odpovědný za uzavření tunelu Klimkovice a nemůže ani ovlivnit čas, ve kterém uzavírka proběhne.

kpt. Ing. Petr Holub

zastupující tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

vytisknout  e-mailem