HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 20. ledna 2015

Okres Domažlice

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Domažlice, Hořejší Předměstí, Palackého 20.1.2015 17:39:54
V Domažlicích vyjeli hasiči do ul. Palackého, kde došlo v důsledku poškození přívodního potrubí WC k úniku vody a zatopení bytu o patro níž. HUV uzavřel jeden z nájemníků před příjezdem jednotky. Po příjezdu majitele hasiči uzavřeli vodu do bytu, v ostatních bytech se přívod vody obnovil.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR

Okres Klatovy

20.1.2015 DN Klatovy.jpg
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Klatovy, Máchova 20.1.2015 10:02:50
V Klatovech na křižovatce ulic Máchova a Družtevní došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut. Původně bylo nahlášeno, že se z jednoho vozidla kouří, požár se však nepotvrdil, docházelo pouze k nepravidelným zkratům mezi poškozenými kabely ve zdemolovaném elektrorozvaděči. Jedno z vozidel zůstalo po střetu v křižovatce, druhé vozidlo zdemolovalo elektrorozvaděč v plastovém pilíři a prorazilo plot kolem RD. Hasiči třem osobám poskytli předlékařskou péči, ZZS je následně převezla do nemocnice. V důsledku nehody zůstalo několik domů v okolí zhruba na hodinu bez elektřiny. Hasiči zajistili místo nehody, vozidla opatřili proti požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Krátce po 11. hodině pracovníci RWE obnovili dodávku elektřiny do okolních objektů. Po vyšetření nehody policií hasiči spolupracovali s odtahovou službou při nakládání vozidel a z vozovky odklidili použitý sorbent a střepy. Chodník kolem poškozeného el. rozvaděče hasiči označili páskou "vstup zakázán".

Stanice Klatovy(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba, Pohotovostní služba el. rozvodných závod

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Klatovy, Horažďovice, Třebomyslice 20.1.2015 10:23:50
Mezi Třebomyslicemi a Pačejovem hasiči z Horažďovic odstranili z vozovky padlý strom.

Stanice Horažďovice

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Klatovy, Sušice, Kaštanová 20.1.2015 11:26:18
V Sušici hasiči otevřeli zabouchnutý byt, ve kterém majitel ponechal na zapnutém spotřebiči potraviny bez dozoru.

Stanice Sušice
Policie ČR

Okres Plzeň-jih

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Plzeň-jih, Nepomuk, Jirky Kubíka 20.1.2015 13:00:47
V Nepomuku hasiči za přítomnosti PČR vnikli do bytu, podezření na úmrtí se potvrdilo.

Stanice Nepomuk
Policie ČR

Okres Plzeň-město

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Plzeň-město, Plzeň, Skvrňany, Vejprnická 20.1.2015 6:47:35
Hasiči z PS Střed zlikvidovali v Plzni Skvrňanech skvrnu od nafty o velikosti cca 3 x 2 metry pomocí sorbentu.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-ŽELEZNIČNÍ; Plzeň-město, Plzeň, Východní Předměstí, Hlavní nádraží, Sirková 20.1.2015 9:23:51
V Plzni na Hlavním nádraží na trati Beroun-Plzeň došlo při posunu ke srážce lokomotivy s nákladním vozem. Na místo vyjeli hasiči SŽDC. Nehoda se obešla bez zranění, ani jeden z vozů nevykolejil. Jednotka zajistila místo události a spolupracovala při vyšetřování nehody. Více info ČD.

SŽDC Plzeň
Podniky, firmy

20.1.2015 požár OA
POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň-město, Plzeň, Doubravka, Nad Týncem 20.1.2015 12:49:33
Jednotka z PS Střed zlikvidovala v Plzni na Doubravce požár osobního auta pomocí vysokotlakého proudu. Požár napáchal škody za 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 10 tisíc. Z možných příčin vzniku požáru nebylo vyloučeno úmyslné zapálení. Okolnosti nadále šetří PČR.

Doubravka KANG, AMDS, SMS (V), Stanice Plzeň Střed, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Třemošná 20.1.2015 1:37:44
Hasiči z PS Košutka zajistili na obchvatu Třemošné místo dopravní nehody 1 osobního auta, které skončilo v příkopu. Na místě nehody zůstala jedna lehce zraněná osoba, ZZS jí ošetřila. Druhou osobu, která údajně od nehody odešla, prověřila PČR.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

20.1.2015 DN Česká Bříza - OA v požární nádrži.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Česká Bříza 20.1.2015 10:20:15
Hasiči z Košutky vyjeli do obce Česká Bříza, kde sjelo osobní auto do požární nádrže. Řidička vyvázla bez zranění. Z vozidla do vody uniklo minimální množství PHM. K poškození životního prostřední nedošlo. Hasiči zahradili uniklé látky pomocí sorpčního hada. Pomocí jeřábu hasiči auto z vody vyprostili, místo události si převzala PČR a představitelé obce.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

 

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Plzeň-sever, Plasy, Pivovarská 20.1.2015 10:40:39
V Plasích ulici Pivovarská hasiči připevnili na střeše objektu Centra stavitelského dědictví uvolněné plechy hrozící pádem.

Stanice Plasy

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plzeň-sever, Nýřany 20.1.2015 15:25:34
Hasiči z PS Nýřany vyjeli k nahlášenému úniku plynu do Humboltky. Zjistili, že plyn uniká z vysokotlakého potrubí na volném prostranství v poli cca 60 metrů od nejbližší cesty. Pomocí detekčních přístrojů hasiči nenaměřili nebezpečné koncentrace plynu, okolí prasklého potrubí ohraničili a místo předali pracovníkům plynáren.

Stanice Nýřany
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

Okres Rokycany

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Rokycany, Nové Město, Kotelská 20.1.2015 9:30:24
Rokycanskou jednotku vyslalo operační středisko do ul. Kotelská, kde došlo při výkopových pracích k poškození středotlakého potrubí a následnému úniku plynu. Po konzultaci s pracovníkem RWE, který byl na místě, hasiči zjistili, že není možné okamžitě potrubí uzavřít. Hasiči vyznačili kolem místa události bezpečnostní zónu. Při měření mezí výbušnosti hasiči ve výkopu a nad výkopem naměřili extrémně vysoké koncentrace, v okolí cca 2 metry od výkopu již nenaměřili nic. Hasiči vybaveni dýchací technikou museli nejprve výkop zapažit, protože potrubí v místě poškození neustále zasypávala zemina. Poté, co hasiči proražené potrubí obkopali, bylo provedeno uzavření přírub a bylo zamezeno dalšímu úniku plynu. Místo události hasiči nechali přirozeně odvětrat. Konečným měřením hasiči nenaměřili v ovzduší žádný nebezpečný plyn. Místo události si převzali pracovníci RWE.

Stanice Rokycany
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Tachov, Bor 20.1.2015 0:42:37
Hasiči z Tachova společně s jednotkou SDH Přimda vyjeli k 127. km D5 ve směru na Prahu k dopravní nehodě dvou osobních aut s následným požárem. Požár se naštěstí nepotvrdil. Nehoda se obešla bez zranění. Místo dopravní nehody zajistili SSÚD šipkou. Hasiči odstranili z vozovky polámané části vozidel, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po dohodě s policií se jednotky vrátily na základnu.

Stanice Tachov(L), Přimda SMS,©,AMDS
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Tachov, Tisová 20.1.2015 8:15:49
Hasiči z Tachova vyjeli za Tisovou ve směru na Novou Hospodu k dopravní nehodě dvou osobních aut. Nehoda se obešla bez zranění, z vozidel neunikaly žádné provozní kapaliny. Nedaleko místa události havarovala další vozidla, i zde se obešla nehoda bez zranění i úniku provozních kapalin.
 
Stanice Tachov(L), Tisová SMS
Policie ČR

 

vytisknout  e-mailem