HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči opět soutěžili v Kroměříži v disciplínách TFA

(17.10.2024) Letošní ročník zná již svého vítěze. 

Hasiči se opět sešli v centru Kroměříže na 24. ročníku soutěže O putovní pohár ředitele Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje v disciplínách TFA - Zámecká věž, Kroměříž – 2024, který je součástí 13. ročníku Českého poháru v disciplínách TFA a bylo se na co dívat. 

Soutěž se uskutečnila ve čtvrtek 17. října 2024 v Kroměříži v prostorách Velkého náměstí a věže Arcibiskupského zámku. Profesionální i dobrovolní hasiči zde měřili svou fyzickou zdatnost v disciplínách TFA ( Toughest Firefighter Alive), tedy Nejtvrdší hasič přežije. Soutěž je typická svou náročností, neboť svými podmínkami simuluje práci hasičů při zásahu. Soutěžící hasiči jsou při plnění disciplín ustrojeni do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, rukavic, přilby a s nasazeným aktivním dýchacím přístrojem.  

14.jpg
 

Slavnostního zahájení se zúčastnili i významní hosté, a to hejtman Zlínského kraje Ing. Radim Holiš, starosta města Kroměříže Mgr. Tomáš Opatrný, starosta krajského Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Vlastimil Nevařil a zástupci vedení HZS Zlínského kraje. Soutěž zahájil ředitel Územního odboru Kroměříž Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. et Ing. Ladislav Darebník.

Do letošního ročníku se přihlásilo 51 závodníků, a to z řad příslušníků HZS ČR, zaměstnanců HZS podniků, ale i členové jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí.

31.jpg
 

Na soutěžících bylo vidět absolutní nasazení. Všichni během dne absolvovali čtyři úseky, simulující zásahovou práci hasičů. Museli tak zvládnout běh s požárními hadicemi, jejich motání, údery palicí, přenesení figuríny, nošení závaží, překonání bariéry, ale také velmi náročný výběh do výškové budovy v tomto případě do věže místního zámku.

Putovní pohár si odvezl Jiří Tkaný z SDH Babice, okres Třebíč. Na druhém místě v celkovém pořadí skončil Lukáš Navrátil z HZS Olomouckého kraje a třetí příčku obsadil Jaroslav Hanzel HZS Moravskoslezského kraje.

38.jpg
 

Vítězové dle kategorií:

Kategorie muži "A"
1. Lukáš Navrátil       HZS OLK
2. Ondřej Rybnikář    HZS ZLK
3. Martin Mrzena       HZS JČK
Kategorie muži "B"
1. Jiří Tkaný               SDH Babice, okres Třebíč
2. Jaroslav Hanzel     HZS MSK 
3. Zdeněk Král           HZS PAK
Kategorie muži "C"
1. Marek Víšek         HZS PAK
2. David Kibiš            HZS JČK
3. Michal Přecechtěl  HZS OLK

Kategorie ženy
1. Ester Neubauerová SDH Hostinné

Vítězům gratulujeme! 

Velké poděkování patří sponzorům soutěže, a to městu Kroměříž, společnosti Technika požární ochrany s.r.o., firmě RUDOLF lešení s.r.o., pojišťovně MV211, firmě 4FIRE a firmě Jelení pramen Vizovice. 

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje 

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem