HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ještě nekončíme a nadále pomáháme zdravotníkům

I nadále pomáháme v Nemocnicích Pardubického kraje. Po celý březen, tedy 31 dní, příslušníci HZS Pardubického kraje vypomáhali přetíženému personálu v Nemocnicích Pardubického kraje. A pokračovat budeme i v dubnu.

HZS Pardubického kraje vyšle opět příslušníky k zajištění personální výpomoci v 5 nemocnicích akutní péče v Pardubickém kraji. Personální výpomoc bude poskytnuta v období od 1. dubna do 18. dubna 2021.

„Hasiči mohou pomáhat jen díky opravdu mimořádným opatřením – jako je například služba v minimálních početních stavech, střídání směn bezkontaktně. Příslušníci nad rámec minimálního stavu mají nařízenu práci z domova a tvoří tak zálohu pro případné zavlečení nákazy do prostor HZS Pardubického kraje. Abychom se v tomto období co nejméně potkávali a snížili tak riziko zavlečení nákazy, slouží střídavě v režimu "směn" i denní příslušníci a zaměstnanci,“ říká plk. Ing. Martin Záleský náměstek krajského ředitele pro IZS a operační řízení HZS Pardubického kraje.

Celkem 27 příslušníků HZS Pardubického kraje bude i nadále pomáhat vytíženému zdravotnímu personálu s pacienty, například polohovat postele, převážet pacienty atd.

Foto pro HZS: Nemocnice Pardubice

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Nemocnice Pardubice

Nemocnice Pardubice 

Detailní náhled

Nemocnice Pardubice1

Nemocnice Pardubice1 

Detailní náhled

Nemocnice Pardubice2

Nemocnice Pardubice2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem