HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jihočeši obhájili volejbalové zlato

Listopad 2015 - zlato, listopad 2016 - opět zlato. Reprezentačnímu výběru HZS Jihočeského kraje se poprvé v jeho historii podařilo ve dvou po sobě jdoucích letech vyhrát republikový volejbalový přebor.  

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje zorganizoval ve dnech 8. a 9. listopadu 2016 Přebor HZS ČR ve volejbalu. O titul bojovalo ve sportovní hale Technické univerzity Liberec 14 týmů z celé České republiky.
Na první den byly naplánovány zápasy v základních skupinách. Jihočeši ve své skupině ztratili jediný set, a to s plzeňskými kolegy, a celkové první místo ve skupině pro ně znamenalo výhodnou postupovou pozici do vyřazovacích bojů. Ty začaly druhý den již v 8 hodin ráno a jihočeský tým nejprve vyřadil družstvo HZS Středočeského kraje, v semifinále pak domácí liberecký tým, a to vždy v poměru setů 2:0. 
Ve finále se pak zopakoval zápas ze základní skupiny. Jihočeši totiž nastoupili proti družstvu HZS Plzeňského kraje. Plzeňští se do finále dostali poměrně překvapivě, když ve druhém semifinále o jediný bod porazili jednoho z favoritů - družstvo HZS hl. města Prahy.
Finále však bylo jednoznačnou jihočeskou záležitostí. Jihočeští hasiči jednoznačně zvítězili ve dvou setech a z Liberce si - stejně jako vloni z Prahy - odvezli zlaté medaile.

Celkové výsledky Přeboru HZS ČR ve volejbalu 2016:
1. HZS Jihočeského kraje
2. HZS Plzeňského kraje
3. HZS Libereckého kraje
4. HZS hl. m. Prahy
5. HZS Jihomoravského kraje
6. HZS Moravskoslezského kraje
7. HZS Středočeského kraje
8. HZS Olomouckého kraje
9. MV-generální ředitelství HZS ČR
10. HZS Karlovarského kraje
11. HZS Královéhradeckého kraje
12. HZS Kraje Vysočina
13. HZS Ústeckého kraje
14. HZS Pardubického kraje

Další informace o přeboru a fotografie naleznete na stránkách HZS Libereckého kraje.

HZS Jihočeského kraje v Liberci reprezentovali: Vašek Svach (ÚO Strakonice), Víťa Nevšímal, Honza Vachek, Radek Suchan (ÚO České Budějovice), Jirka Struháček (ÚO Český Krumlov), Andrea Kalová, Milan Hořava, Vendula Matějů (krajské ředitelství) a Lukáš Kraus (OPIS).

 

 

vytisknout  e-mailem