HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jiří Mikulecký vítězem Poháru HZS Moravskoslezského kraje v TFA

Jiří Mikulecký z HZS Pardubického kraje územního odboru Ústí nad Orlicí po roce opět zvítězil v sobotním náročném silovém víceboji TFA Štramberská trúba ve Štramberku, okres Nový Jičín. 

 Jako jediný měl na ochozu Trúby čas pod 5 minut, byť jen o vteřinu. V celkovém pořadí poháru ředitele HZS Moravskoslezského kraje v TFA 2011 ho již nikdo nemůže dostihnout, protože již vyhrál tři ze čtyř závodů a po příští neděli na TFA Ostravská věž se mu budou škrtat dva nejhorší výsledky z celkových pěti závodů tohoto renomovaného moravskoslezského Poháru.
Jirka má za tři vítězství v Poháru 3 x 150 bodů. Za týden v Ostravě může již  slavit, nebo také povzbuzovat bratra Ladislava (také HZS Pardubického kraje, Ústí nad Orlicí), který mu na letošních krajských soutěžích v TFA tak trochu šlape na paty a má na kontě jedno druhé a dvě třetí místa. Příští neděli 18. září na TFA Ostravská věž bude o místo na bedně Poháru ředitele HZS Moravskoslezského kraje v TFA 2011 bojovat s Rudolfem Mališem (hasiči Letiště Leoše Janáčka Mošnov).
 
A ještě upřesnění - soutěž TFA znamená v překladu „Nejtvrdší hasič přežije“ a plně vystihuje náročnost celého seriálu závodů v Moravskoslezském kraji. „Scénář závodů bývá všude v republice obdobný. Například v sobotu ve Štramberku hasiči v plné zásahové výbavě, včetně těžké tlakové lahve, se vydali ze všech svých sil na malebném štramberském náměstí v rychlém sledu za sebou roztahování hadic, bouchání těžkým kladivem do trenažéru, přeskočení dva metry vysoké bariéry, záchrana osoby/figuríny, manipulace s těžkým závažím na lešení,“ upřesňuje por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje a dodává, že: „nakonec následuje výběh po zhruba 340 schodech zámeckého parku a Štramberské trúby s cílem na jejím ochozu a se zazvoněním na pravý valašský zvonec. Tam se každému tvrdému hasiči věnuje tým zdravotnické záchranné služby.“
 
  • Výsledky sobotního TFA Štramberská trúba 2011:
 
Kategorie A – do 35 let:
  • Jiří Mikulecký, Ústí nad Orlicí, čas 04:59 min.
  • Radek Kladiva, Vlašim, 05:03
  • Ladislav Mikulecký, Ústí nad Orlicí, 05:04
  • Josef Palát, Valašské Meziříčí, 05:07
  • Roman Viej, HZS MSK, Ostrava-Zábřeh, 05:14
 
Kategorie B – nad 35 let:
  • Leopold Hejneš, HZS MSK, Ostrava-Fifejdy, 05:38 min.
  • Tomáš Melčák, HZS MSK Nový Jičín, 05:43
  • Josef Vlk, Zlín, 05:47

     

    Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem