HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K požáru hasiči museli pěšky. Likvidaci provedli jen za použití lopat, tlumic a dovážené vody

(1.6.2016) Čtyři jednotky hasičů zasahovaly včera po osmnácté hodině na místě požáru mýtiny u Starého Hrozenkova na Uherskobrodsku.  

Včera před osmnáctou hodinou přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o lesním požáru na ploše asi 5 hektarů mezi obcemi Starý Hrozenkov a Vyškovec. Na místo hlášené události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod a současně také jednotky dobrovolných hasičů obcí Starý Hrozenkov, Bánov a Bojkovice.

Vzhledem k náročnému zalesněnému terénu se hasičům podařilo s technikou dostat asi kilometr od místa požáru. Dál už museli vybaveni lopatami, tlumicemi a džberovými stříkačkami postupovat pěšky.

Jak následně upřesnil velitel zásahu, požár zasáhl mýtinu o ploše asi 300 x 400 metrů a dále se nešířil. Hasiči pomocí ručních hasebních prostředků postupně likvidovali zjištěná ohniska požáru. Významné pomoci při likvidaci požáru se jim dostalo ze strany místního traktoristy, který na místo dovezl nádrž s vodou. Tu hasiči doplňovali z odstavené zásahové techniky. Pomocí dovážené vody pak prolévali jednotlivá zasažená místa.

V 20:41 hodin ohlásil velitel zásahu likvidaci události a předání místa zásahu správci lesního pozemku. Okolnostmi vzniku události se bude nadále zabývat vyšetřovatel hasičů.

Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem