HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Karlovarské družstvo skončilo páté nejlepší na mistrovství republiky

Oficiální Mistrovství České republiky profesionálních hasičů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel přineslo napínavý souboj až do závěrečných pokusů. V konkurenci nejlepších hasičů z celé republiky se Karlovarští rozhodně neztratili. 

V pořadí sedmý ročník mistrovství ve vyprošťování hostila Plzeň. O titul republikového mistra se utkaly výběry nejlepších hasičů ze čtrnácti krajů, společně s nimi soutěžilo nejlepší družstvo podnikových hasičů. Všichni soutěžící si vylosovali svůj scénář, tedy připravenou situaci vážné dopravní nehody. Až do samotného začátku soutěžního pokusu ale žádné družstvo nevědělo, jaký scénář budou muset řešit. Patnáct různých situací pečlivě připravili rozhodčí, o náročnosti jednotlivých scénářů jasně svědčí fakt, že každé z družstev muselo pro vyproštění zraněného použít hydraulické vyprošťovací nástroje a ani jedno z družstev nezvládlo svůj pokus v základním patnáctiminutovém limitu. Naprostá většina soutěžích družstev předávala vyproštěného figuranta v poslední, tedy dvacáté minutě, často do vyproštění limitu pro uznání pokusu chyběly doslova setiny vteřin.
Z Karlovarského kraje reprezentovalo na MČR družstvo ze stanice Karlovy Vary jako vítěz krajského kola. Po neúspěchu na domácí půdě, kdy předchozí ročník mistrovství se před dvěma lety konal právě v Karlových Varech a karlovarští hasiči skončili na posledním patnáctém místě, se tentokrát dařilo. Karlovaráci nastoupili jako čtvrtý tým v pořadí, pokud se družstvu podařil, sice rovněž v poslední minutě, ale bez chyb a samotné vyproštění bylo provedeno čistě a s přehledem. Součtem bodů se tak karlovarští hasiči dlouho drželi na medailové pozici, v celkovém hodnocení všech patnácti nejlepších týmů pak obsadili konečné velmi pěkné páté místo.
Družstvo z Karlových Varů soutěžilo ve složení Pavel Všelko, Petr Matoušek, Martin Hrubec a Milan Vaněček. Vedoucím týmu je Dušan Uhlík.
 
Fotogalerie ZDE:

vytisknout  e-mailem