HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Každý hasič i jejich velitelé musí jednou za rok mít prověření o odborné způsobilosti

Máme to teď jako ve škole. Píšeme písemku. Všichni příslušníci, velitelé, strojníci a technici speciálních služeb vykonávají svou práci s požadovanou odbornou způsobilostí.

A tak každý hasič i jejich velitelé musí jednou za rok mít prověření o odborné způsobilosti. Zkouška se koná před komisí a jedná se o písemný test, ústní přezkoušení a praktické přezkoušení. Každá ze zkoušek má okruh otázek, ze kterého se přezkoušení koná.

Kromě písemného testu, ten je poskládaný z odborného školení, které hasiči absolvují za celý rok, musí zvládnout i praktickou zkoušku. Například strojníci musí v garáži popsat výbavu každého hasičského vozu a rozpoznat i místa ve slepé mapě. Kromě praktických dovedností musí mít příslušník přehled i o zákonech a vyhláškách, které se vztahují k požární ochraně.

Hasiče z výjezdu pak prověří úkoly v podobě manipulace s elektromobilem, nornými stěnami či vyprošťováním a stabilizací výkopů a staticky narušených budov. Dále všichni příslušníci musí zvládnout každý rok i fyzickou a zdravotní způsobilost. 

Je toho hodně, ale musíme být připraveni vám pomoci každý den, 365 dní v roce.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

způsobilost

způsobilost 

Detailní náhled

způsobilost1

způsobilost1 

Detailní náhled

způsobilost2

způsobilost2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem