Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kniha Život s hasičem. Vše, co by měla vědět rodina hasiče.

Psychologové MV-GŘ HZS ČR v roce 2015 přeložili knihu I Love a Fire Fighter, kterou napsala americká psycholožka Ellen Kirschman. Tato kniha byla vydána pod názvem Život s hasičem. Vše, co by měla vědět rodina hasiče.

Jak se mohou rodiny hasičů vyrovnat se stresem, který přináší jejich zaměstnání? Jak zvládat obavy a strach, které přicházejí během dlouhých hodin odloučení od manžela? Kam se obrátit, když se dostanete do obtížné situace? Tato praktická, přesto citlivě napsaná příručka od Dr. E. Kirschmann představuje první svépomocnou knihu zaměřenou na otázky a problémy, které v současnosti řeší rodiny hasičů. Od vlivu, který může mít práce na směny na vaše manželství, přes prožitky, které doprovází případná fyzická zranění a traumata, až po způsoby, jak zacházet s pracovním stresem a jak doma řešit konflikty, k tomu všemu kniha poskytuje návod – jak pomoci sobě, svému partnerovi a svým dětem vyrovnat se se všemi aspekty této výjimečné profese.

Kniha je k zapůjčení na všech krajských psychologických pracovištích HZS ČR. K zakoupení je na e-shopu Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství, z.s.

http://www.spbi.cz/eshop/shop.php?param1=REVUQUlMLDk3OC04MC03Mzg1LTE3MC01&param4=0,0,0,9,

 

 

 

vytisknout  e-mailem