HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Královéhradečtí hasiči uvedli do provozu poslední vozidla spolufinancovaná z fondů Evropské unie

Celkem třináct kusů techniky v hodnotě téměř 60 milionů korun pořídil Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje (dále jen HZS Královéhradeckého kraje) za uplynulé dva roky v rámci projektů „Pořízení moderní techniky a technologií HZS Královéhradeckého kraje pro zvýšení kvality řešení mimořádných událostí“ (dále jen „Zvýšení kvality“)

a
„Zvýšení akceschopnosti HZS Královéhradeckého kraje pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách“ (dále jen „Živelná pohroma“).
 
K datu 28. února 2014 byla ukončena realizační fáze projektu „Zvýšení kvality“, na který bylo určeno celkem 40,532 tisíc korun, z toho 85% způsobilých nákladů spolufinancuje Evropská unie. Královéhradečtí hasiči v rámci tohoto projektu pořídili dvě cisterny CAS 20, které jsou umístěny na centrální stanici Hradec Králové a na stanici v Hořicích, dvě cisterny CAS 30 na stanice v Rychnově nad Kněžnou a Náchodě, dále automobilový žebřík na stanici v Jičíně, technický automobil na stanici v Náchodě a velitelsko – spojový automobil, který slouží hasičům na centrální stanici v Hradci Králové.
 
Na druhý projekt „Živelná pohroma“ bylo určeno 19,242 tisíc korun, z toho také 85% způsobilých nákladů spolufinancuje Evropská unie. V rámci tohoto projektu HZS Královéhradeckého kraje pořídil požární nosič kontejnerů a požární kontejner nákladní (centrální stanice Hradec Králové), nákladní vozidlo na podvozku Tatra pro evakuaci osob (stanice v Rychnově nad Kněžnou), autobus, nakladač Bobcat a potápěčský automobil, které jsou umístěny na centrální stanici Hradec Králové.
 
V rámci operace „Zvýšení akceschopnosti HZS ČR pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách“ se nakoupila technika za více než 300 milionů korun.
Na projekt „Pořízení moderní techniky a technologií HZS ČR pro zvýšení kvality řešení mimořádných událostí“ bylo v Integrovaném operačním programu určeno celkem 700 milionů korun.
 
Foto: HZS Královéhradeckého kraje
Odkazy do noveho okna

Automobilový žebřík (1)

Automobilový žebřík (1) 

Detailní náhled

CAS 20 (1)

CAS 20 (1) 

Detailní náhled

Nákladní vozidlo pro evakuaci osob (3)

Nákladní vozidlo pro evakuaci osob (3) 

Detailní náhled

Nosič kontejneru + kontejner (2)

Nosič kontejneru + kontejner (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem