HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Květen: Akce s tematikou PVČ a „hasičská osvěta“

V měsíci květnu jsme zahájili výkon PVČ dnem otevřených dveří. Zájemcům z řad veřejnosti byly zpřístupněny všechny stanice v Libereckém kraji, kde si mohli prohlédnout výjezdovou techniku, technické prostředky požární ochrany i zázemí hasičů. V Liberci zájemci navíc mohli pozorovat činnost příslušníků na Krajském operačním a informačním středisku. Celkem se přišlo podívat 2460 návštěvníků. 

18. května 2024 HZS Libereckého kraje pořádal, tentokrát v Turnově, další ročník krajského kola soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod, kde nechyběl ani stánek PVČ. Kdo z návštěvníků chtěl, mohl se zastavit vyzkoušet si své znalosti z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Za příslušníky do stánku PVČ si přišlo ověřit své vědomosti přibližně 50 dětí. Celkem akci navštívilo 250 lidí.

Na soutěži Plamen, kterou pořádalo Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, naši příslušníci vypomohli se stánkem PVČ, u kterého si soutěžící ověřili svoje vědomosti z požární ochrany. Celkem se soutěže účastnilo 120 dětí. Akce probíhala ve dvou dnech. Nechyběli jsme ani na akci S rodinou do Vesce, kterou pořádala společnost Kalendář Liberecka, spol. s r.o.  U našeho stánku PVČ se vystřídalo 75 dětí a 11 dospělých. Ti nejmenší si mohli vyzkoušet s využitím didaktických pomůcek obléknout postavičky hasiče, policisty a záchranáře a povídat si o tom, co dělají. Starší děti měly možnost se seznámit s možnými riziky vzniku požáru v domácnosti a voláním na tísňové linky. S dospělými si příslušníci povídali o tématech z oblasti ochrany obyvatelstva, zejména pak o varování obyvatelstva, evakuaci a improvizované ochraně v návaznosti na možné mimořádné události. Pro děti byly za jejich práci připraveny drobné odměny s hasičskou tematikou.

V 8 základních školách a 6 mateřských školách jsme odpřednášeli tématiku cyklických programů pro předškolní děti Dráček Záchranáček jede za dětmi a pro 1. a 2. stupeň základních škol Já už vím, jak se ochráním. Školy, které absolvovaly program na stanicích, absolvovaly i exkurzi po dané stanici. Celkem bylo s tematikou požární bezpečnosti a ochrany obyvatelstva v rámci programu seznámeno 131 předškolních dětí a 274 dětí ze základních škol.

Autor: kpt. Ing. Alena Sládková

Pro informace o dalším nakládání s pořízenými obrazovými záznamy a s případnými žádostmi o jejich výmaz se můžete obracet na e-mail: lbk.personalni@hzscr.cz.

Dráček Záchranáček MŠ LesníDráček Záchranáček MŠ Lesní

Odkazy do noveho okna

Dráček Záchranáček MŠ Jablonné

Dráček Záchranáček MŠ Jablonné 

Detailní náhled

Dráček Záchranáček MŠ Lesní

Dráček Záchranáček MŠ Lesní 

Detailní náhled

ZŠ Kokonín

ZŠ Kokonín 

Detailní náhled

S rodinou do Vesce

S rodinou do Vesce 

Detailní náhled

Soutěž Plamen

Soutěž Plamen 

Detailní náhled

Soutěž Plamen

Soutěž Plamen 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem