HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ledovka na zlatou advetní neděli potrápila jihočeské hasiče

V průběhu zlaté adventní neděle zasahovaly jednotky jihočeských profesionálních hasičů u 14 dopravních nehod. Nejvíce práce měly v ranních hodinách a pak zase až v odpoledních a navečerních, kdy se na silnicích tvořila ledovka. U všech nehod naši hasiči spolupracovali s Policií ČR, ZZS a častokrát také s pracovníky SÚS.  

Výčet všech neděleních nehod:
6:12 – Profesionální hasiči ze stanice Tábor zasahovali hned v ranních hodinách v Opařanech, části obce Oltyně, kde havaroval nákladní automobil. Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili havarované auto proti požáru a úniku provozních kapalin. Po půl jedenácté dopolední se na místo dostavila odtahová služba, která havarované auto odtáhla. Hasiči poté dokončili úklid vozovky a odjeli zpět na základnu.
6:23 – V Sedlici, části obce Němčice likvidovali profesionální hasiči ze stanice Blatná následky dopravní nehody osobního automobilu. Havarované auto skončilo na střeše mimo vozovku, jeho osádka vyvázla bez zranění. Hasiči auto zajistili protipožárním opatřením a opatřením proti úniku provozních kapalin.
7:54 – Jednotka profesionálních hasičů z písecké stanice zasahovala v Písku, části obce Hradiště, kde na zledovatělé silnici havaroval osobní automobil značky Daihatsu. Přestože byla nehoda původně na tísňovou linku ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, vyproštění nebylo potřeba. Řidička byla v době příjezdu hasičů k nehodě z auta již venku. Hasiči ji poskytli předlékařskou pomoc – ošetřili zraněnou ruku. Dále pak do příjezdu Policie ČR kyvadlově řídili provoz na komunikaci a po ukončení šetření policistů a odtažení auta zásah ukončili úklidem vozovky.
7:57 – Osádka rychlého zásahového automobilu ze stanice České Budějovice vyjela na silnici I/3 vedoucí z Českých Budějovic do Veselí nad Lužnicí, kde v katastru obce Ševětín havaroval osobní automobil. Ještě než hasiči k nehodě přijeli, všichni tři cestující z havarovaného auta, které skončilo převrácené na střeše, sami vylezli. Hasiči auto zajistili protipožárním opatřením a zkontrolovali únik provozních kapalin.
9:34 – Následky další nehody likvidovali profesionální hasiči ze stanice Strakonice společně s jednotkou HZSP SŽDC České Budějovice na železničním přejezdu za obcí Nišovice. Průzkum hasičů na místě nehody ukázal, že havarované osobní vozidlo značky Fiat Brava vytlačil řidič s pomocí místních obyvatel z kolejiště na vozovku. Z havarovaného vozidla neunikaly žádné provozní kapaliny a nikdo nebyl zraněn. Vozidlo bylo nepojízdné a bránilo průjezdu na komunikaci, proto jej hasiči odtáhli mimo vozovku. Po dobu šetření nehody policisty hasiči řídili provoz na komunikaci.
10:14 – Dodávkový automobil tovární značky Ford Transit havaroval na namrzlé vozovce v obci Zvěrotice. Vůz narazil do stromu v parku na návsi obce. Při nehodě utrpěly zranění dvě osoby, které měli v péči v okamžiku příjezdu profesionálních hasičů ze stanice Soběslav zdravotníci ZZS. Jednotka provedla na Fordu protipožární opatření na vozidle a vyčkala příjezdu hlídky Policie ČR. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn.
10:46 – Osobní auto, které u Borovan, části obce Třebeč sjelo z ledovaté silnice do příkopu, vytáhli zpět na vozovku profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny.
10:49 – Jednu zraněnou osobu ošetřili zdravotníci ZZS po dopravní nehodě, která se stala za obcí Lčovice. Havaroval zde osobní automobil, který vyjel ze silnice, narazil do plotu a převrátil se na střechu. Vyproštění osádky nebylo potřeba, zasahující profesionální hasiči ze stanice Vimperk zajistili auto proti požáru a nehodu předali policistům k šetření.
14:32 – Na silnici II/125 před obcí Šebířov byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Tábor společně s jednotkou SDH obce Mladá Vožice k dopravní nehodě. Když k nehodě přijeli táborští profesionálové, zasahovali zde již dobrovolní hasiči, kteří zajišťovali místo nehody osobního automobilu značky Citroen Xsara Pisacco. Havarovaný Citroen se nacházel mimo komunikaci ve stráni blízko místního Slupského potoka. Ve vozidle cestovala pouze řidička, která byla před příjezdem jednotek již v péči ZZS a na cestě do nemocnice. Hasiči zajistili místo nehody, provedli u auta protipožární opatření a kontrolu, zda z nádrží auta nevytekly do potoka provozní kapaliny. K žádnému úniku nedošlo. Po zadokumentování nehody Policií ČR jednotky pomohly s naložením Citroenu na vůz odtahové služby a zásah ukončily.
14:57 – Do Protivína k dopravní nehody ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob byly ze dvou směrů vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanice Vodňany a Písek. Jako první k nehodě přijela vodňanská jednotka, jejíž velitel po průzkumu podal zprávu, že se jedná o střet osobních automobilů značek Škoda Octavia a Renault a že vyproštění není potřeba. Píseckou jednotku operační středisko v průběhu jízdy k nehodě vrátilo zpět na základnu. Zdravotníci ZZS ošetřili dvě zraněné osoby, jedno dítě, které od hasičů dostalo dráčka Záchranáčka, pak odvezli do nemocnice.
15:58 – Opět s nutností vyproštění zraněných bylo na tísňovou linku přijato ohlášení o nehodě, která se stala v Dolním Žďáře, části obce Horní Lhota. K nehodě byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec. Jednalo se o nehodu osobního automobilu, který vyjel ze zledovatělé silnice a skončil převrácený na střeše. Nehoda se nakonec obešla bez zranění a také bez úniku provozních kapalin. Hasiči asistovali při naložení na vůz odtahové služby a před 18. hodinou odjeli zpět na základnu.
16:25 – Stejný průběh měla pravděpodobně nehoda, která se stala mezi obcemi Munice a Zahájí. U nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice České Budějovice. Ti havarovaný vůz značky BMW zajistili proti požáru a úniku provozních kapalin. Nikdo nebyl zraněn.
16:43 – Jindřichohradečtí profesionální hasiči byli vysláni k obci Horní Pěna, kde ze zledovatělé vozovky vyjel osobní automobil. Auto skončilo částečně v příkopu, hasiči jej navijákem z cisterny vytáhli zpět na vozovku. Ani u této nehody nikdo neutrpěl žádné zranění.
21:10 – Poslední nehoda nedělního dne se stala v Dačicích, části obce Borek. Zde havarovalo také osobní auto, které sjelo ze silnice do příkopu. Ani u této nehody nebyl nikdo zraněn, profesionální hasiči z dačické stanice u vozu provedli protipožární opatření.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda OA, Hradiště - 18. 12. 2016 (3)

Dopravní nehoda OA, Hradiště - 18. 12. 2... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Hradiště - 18. 12. 2016 (2)

Dopravní nehoda OA, Hradiště - 18. 12. 2... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Protivín - 18. 12. 2016 (1)

Dopravní nehoda 2 OA, Protivín - 18. 12.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Protivín - 18. 12. 2016 (3)

Dopravní nehoda 2 OA, Protivín - 18. 12.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Protivín - 18. 12. 2016 (2)

Dopravní nehoda 2 OA, Protivín - 18. 12.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda dodávky, Zvěrotice - 18. 12. 2016 (2)

Dopravní nehoda dodávky, Zvěrotice - 18.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda dodávky, Zvěrotice - 18. 12. 2016 (1)

Dopravní nehoda dodávky, Zvěrotice - 18.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda dodávky, Zvěrotice - 18. 12. 2016 (4)

Dopravní nehoda dodávky, Zvěrotice - 18.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda dodávky, Zvěrotice - 18. 12. 2016 (3)

Dopravní nehoda dodávky, Zvěrotice - 18.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda NA, Oltyně - 18. 12. 2016 (1)

Dopravní nehoda NA, Oltyně - 18. 12. 201... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda NA, Oltyně - 18. 12. 2016 (2)

Dopravní nehoda NA, Oltyně - 18. 12. 201... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda NA, Oltyně - 18. 12. 2016 (3)

Dopravní nehoda NA, Oltyně - 18. 12. 201... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Šebířov - 18. 12. 2016 (3)

Dopravní nehoda OA, Šebířov - 18. 12. 20... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Šebířov - 18. 12. 2016 (2)

Dopravní nehoda OA, Šebířov - 18. 12. 20... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Šebířov - 18. 12. 2016 (1)

Dopravní nehoda OA, Šebířov - 18. 12. 20... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda, Lčovice - 18. 12. 2016 (3)

Dopravní nehoda, Lčovice - 18. 12. 2016 ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda, Lčovice - 18. 12. 2016 (2)

Dopravní nehoda, Lčovice - 18. 12. 2016 ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda, Lčovice - 18. 12. 2016 (1)

Dopravní nehoda, Lčovice - 18. 12. 2016 ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem