HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Lidé z vyhořelého domu se mohou vrátit do svých bytů

I nadále zůstává k dispozici evakuační centrum. Hasiči navíc lidem půjčí vysoušeče. 

Obyvatelé domu č. p. 809 v ulici U Koupaliště, který včera poničil požár, se mohou v pátek navečer vrátit do svých bytů. Podle krizového štábu města se mají lidé shromáždit v pátek v 18. 30 hodin u evakuačního autobusu, který bude stát v ulici U Koupaliště.Dosud zapečetěné bytové jednotky jim budou následně předány za asistence policistů. Předání bytů proběhne od nejvyššího patra směrem dolů, vždy po dvou podlažích.
Krizový štáb zasedal v ranních hodinách, kdy byl stanoven další postup zpřístupnění domu. Při druhém odpoledním zasedání štábu bylo rozhodnuto, že obyvatele domu se jim mohou zažít vracet. Vyšetřovatelé požárů i policie již ukončili svá šetření, majitel domu rovněž připravil postup prací pro opravu domu. Chodovští hasiči připravili pro případ potřeby několik vysoušečů pro ty, kterým do bytů zatekla voda během hašení požáru. Kdo bude mít o ně zájem, může zavolat na linku 156, kde obdrží příslušné informace.
Náhradní byty pro lidi z vytopených jednotek zajistí majitelka domu. Pro případ potřeby bude přes víkend k dispozici evakuační centrum. To bude minimálně přes víkend zakonzervované, tedy nebude stále otevřené, ale kdykoliv připravené v případě zájmu o jeho využití.
Sanační a opravné práce jsou nyní v režii specializované firmy a majitelky domu.

vytisknout  e-mailem