HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Likvidaci požáru komplikovalo množství tlakových lahví

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u požáru zahradní chaty v Dolním Žďáru u Ostrova na Karlovarsku. Oheň se rozšířil i na další stavby u chaty, škoda je odhadnuta na sto tisíc korun. 

Zahradní chatka začala hořet krátce před třetí hodinou odpoledne. Protože se oheň šířil i na další objekty u chatky, na místo postupně vyjely čtyři jednotky hasičů. V době jejich příjezdu už požár zcela zasáhl chatku a stejně tak přilehlou kůlnu a přístřešek pro dobytek. V hořící chatce bylo několik tlakových lahví, jedna z nich se před příjezdem hasičů vlivem požáru roztrhla. Z chatky hasiči vynesli celkem sedm tlakových lahví, které ochlazovali v protékajícím potoce. Plameny dostali hasiči pod kontrolu do jedné hodiny od nahlášení, při zásahu se nikdo nezranil, škoda je odhadnuta na sto tisíc korun, příčina požárů zůstává v šetření. Zásah na místě hasiči ukončili v pět hodin odpoledne.
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, VEA Toyota)
JSDH Ostrov (CAS 20 Man, CAS 24 T815)
JSDH Jáchymov (CAS 24 L101)
JSDH Hájek (CAS 24 L101, CAS 32 T815)
 
Fotogalerie ZDE:
 
Na místo požáru se ještě ve večerních hodinách vrátili hasiči z Ostrova. Začal zde totiž hořet balík slámy. Hasiči jej tak rozebrali a prolili vodou. Velitel zásahu poté určil odpovědnou osobu, která celý prostor požáru hlídala až do ranních hodin.
 
balík.JPG

balík_02.JPG

balík_03.JPG

balík_04.JPG

vytisknout  e-mailem