HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Likvidovali jsme požár v libereckém Horním Růžodole

Liberečtí profesionální a dobrovolní hasiči v sobotu 7. září 2024 krátce před pátou hodinou odpolední vyjeli v Liberci do Horního Růžodolu. Volající na tísňovou linku nahlásil, že v místě vidí hustý černý dým. 

Událost byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje nahlášena několik minut před sedmnáctou hodinou. Operační důstojník vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

Po příjezdu na místo události hasiči provedli průzkum místa zásahu, zjistili, že se jedná o požár odpadu. Nasadili dva C proudy a požár velmi rychle, během několika minut, dostali pod kontrolu. Lokalizaci velitel zásahu nahlásil v 17:21. Následně hasiči pomocí ženijního nářadí prováděli dohašovací práce. Hasičům se požár podařilo zcela zlikvidovat necelých dvacet minut po jeho lokalizaci. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na přibližně 50 tisíc korun, ve zhruba stejné výši jsou hodnoty, které hasičské jednotky uchránily svým včasným a efektivním zásahem. Příčina vzniku požáru je momentálně v šetření. U události zasahovali mj. dobrovolní hasiči z Liberce – Horního Hanychova a z Liberce – Vesce.

Požár byl lokalizován v 17:21Požár v Liberci – Horním Růžodole byl lokalizován v 17:21

Během uplynulého víkendu 7. a 8. září hasiči v Libereckém kraji zasahovali také u devíti dopravních nehod – pět jich řešili v sobotu, čtyři během neděle. Nejčastěji docházelo k dopravním nehodám na Českolipsku.

DN 3 OA v katastru obce Bezděz na Českolipsku v neděli 8. září, událost se obešla bez zraněníDN 3 OA v katastru obce Bezděz na Českolipsku v neděli 8. září, událost se obešla bez zranění

Odkazy do noveho okna

Požár Horní Růžodol

Požár Horní Růžodol 

Detailní náhled

Požár Horní Růžodol

Požár Horní Růžodol 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem