HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Medaile z mistrovství republiky

Medaili z oficiálního Mistrovství České republiky ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel dobrovolných jednotek hasičů přivezli hasiči z Ostrova. Ti v Hradci Králové reprezentovali Karlovarský kraj. Po loňské stříbrné pozici na této soutěži přidali letos bronz a jsou tak jedinou jednotkou, které se podařilo v obou ročnících mistrovství dosáhnout na medailové pozice. 

Historicky II. mistrovství ČR jednotek SDH ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, které se konalo v Hradci Králové. Karlovarský kraj reprezentovalo družstvo ostrovských hasičů ve složení Josef Černý ml., Tomáš Herbánszký, Jiří Formánek, Ilona Tvrdá a jako náhradník Vladimír Tancibudek. Tohoto mistrovství se účastnilo celkem 14 družstev dobrovolných hasičů z celé České republiky. Úkolem čtyřčlenného týmu bylo v rámci časového limitu 15 minut bezpečně a efektivně vyprostit zraněnou osobu z havarovaného vozidla a poskytnout první předlékařskou pomoc. To vše v časovém limitu do dvaceti minut.
Každé družstvo si vylosovalo svůj scénář, tedy situaci fiktivní dopravní nehody, kdy každý scénář byl jiný. Připravené byly nehody dvou osobních aut, auta s traktorem s valníkem, nehoda auta s motocyklem a další možné dopravní nehody.
Stejně jako v loňském roce ostrovští hasiči nepodcenili přípravu a před mistrovstvím poctivě trénovali. Kvůli nenadálým událostem, jako byly například povodně, kdy se členové JSDH Ostrov mimo jiné podíleli na likvidaci následků povodní i v okolí Mělníka, byl čas určený na výcvik podstatně zkrácen. Přesto se podařilo důstojně reprezentovat Karlovarský kraj a přivést medaile. Jeden jediný bod od rozhodčích je dělil od druhého místa, které získali hasiči z Nového Města na Moravě. Vítězové z Bílovic pak předvedli velmi vydařený zásah a bodový náskok zde byl podstatně vyšší. Ostrovští hasiči jsou si podle jejich velitele Josefa Černého dobře vědomí chyb, které při svém pokusu udělali, na těchto chybách chtějí zapracovat a pokud se jim i v následujících letech podaří dosáhnout na postup do republikového finále mistrovství ve vyprošťování, rádi by uzavřeli medailovou sbírku.
Velké poděkování patří kolegům z JSDH Ostrov, kteří v době svého volna drželi pohotovost místo soutěžního týmu a Josefu Černému st. za účast a výpomoc na každém tréninku i samotném mistrovství. Poděkovaní patří také firmě TONER-ONLINE.CZ , která bezplatně vyrobila pro členy týmu trička.
 
Fotogalerie ZDE:

vytisknout  e-mailem