Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrem České republiky v soutěži jednotlivců v sutinovém vyhledávání se na XVII. Mistrovství České republiky záchranných psů a psovodů složek IZS stal příslušník ZÚ HZS ČR nprap. Martin Nedojedlý

12. 9. 2023 (JU) Mistrovství, které se konalo ve dnech 8.-10. září v Břeclavi - Poštorné se zúčastnilo 8 týmů, které si své znalosti a dovednosti se svými psími parťáky poměřily ve třech soutěžních disciplínách. Konkrétně se jednalo o soutěž jednotlivců v sutinovém a plošném vyhledávání, o nejlepšího vedoucího týmu a o soutěž družstev. 

Jednou z podmínek složení reprezentačního družstva bylo sestavit trojici kynologů ve složení vedoucí družstva a dva psovodi se svými psy. Za tým HZS ČR se tohoto záchranářského klání společně s Martinem zúčastnili jako vedoucí družstva z HZS Kraje Vysočina nstržm. Ing. Jiří Šlechta a kynolog na plošné vyhledávání nstržm. Václav Vančura z HZS Libereckého kraje. V soutěži družstev, které obnášelo nasazení kynologů jak pro sutinové, tak plošné vyhledávání na pracovišti o rozloze do 20 000 m2 se tým umístil na krásném 2. místě z celkového počtu osmi družstev.

V souteži jednotlivců v sutinovém vyhledávání, které obnášelo nasazení na pracovišti o rozloze do 2 000 m2 jak ve dne, tak i v noci, projevil Martin s Dorotkou své letité zkušenosti z kynologické praxe, které rozhodčí přesvědčily o udělení titulu Mistra ČR v sutinách právě jemu.

Tímto Martinovi a celému týmu ještě jednou k zaslouženému úspěchu velice gratulujeme.

Odkazy do noveho okna

MČR záchranných psů a psovodů

MČR záchranných psů a psovodů 

Detailní náhled

MČR záchranných psů a psovodů

MČR záchranných psů a psovodů 

Detailní náhled

MČR záchranných psů a psovodů

MČR záchranných psů a psovodů 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem