HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství Evropy v TFA v německém Mönchengladbachu

(10.06.2024) Zlínští reprezentanti předvedli krásné výkony. 

V sobotu a neděli 8. a 9. června 2024 se uskutečnilo Mistrovství Evropy v TFA v německém Mönchengladbachu. Soutěže se zúčastnilo osm členů reprezentace HZS ČR v TFA a FCC. Sobotní i nedělní den patřil v dopoledních hodinách štafetám a poté pokračovala soutěž individuálními starty. Mezi 170 závodníky z 9 zemí čeští reprezentanti opět dokázali, že patří ke světové špičce v tomto nejtvrdším hasičském sportu.

Michal Brousil z HZS Jihočeského kraje zdolal jako jediný trať pod šest minut a s časem 5:48 nenašel mezi konkurencí přemožitele a stal se nejen v kategorii do 35 let, ale i v celkovém pořadí absolutním mistrem Evropy. Po čtyřleté pauze se tedy vrací putovní pohár pro Mistra Evropy zpět Michalovi a putuje do České republiky.

8.jpg

Absolutní 2. místo patří mladému a nadějnému Ondřeji Rybnikářovi z HZS Zlínského kraje, který s časem 6:01 zvítězil v kategorii do 30 let. Ve stejné kategorii (do 30 let) se umístil na 3. místě Lukáš Navrátil z HZS Olomouckého kraje, s časem 6:10 mu patří v absolutním pořadí nepopulární, ale krásné 4. místo.

9.jpg

V kategorii do 45 let bojovali o medaile dva čeští reprezentanti – Roman Viej z HZS Moravskoslezského kraje zvítězil s časem 6:26, na 2. místě se umístil Marek Víšek z HZS Pardubického kraje s časem 6:32. V celkovém pořadí českým borcům patří 6. a 7. místo.

V kategorii do 55 let se umístil na 2. místě s časem 7:34 Daniel Kouřil z HZS Olomouckého kraje, v celkovém pořadí mu patří 20. místo.

Pavel Kouřík z HZS Plzeňského kraje měl perfektně rozběhlý závod, bohužel těsně před koncem čtvrtého úseku, těžkého výběhu do 15. patra nemocnice, se naplno projevila zdravotní indispozice, kterou Pavel pociťoval již od rána a výběh nedokončil. S udělenou osmi minutovou penalizací za nedokončený úsek mu patří 95. místo.

V soutěži štafet česká reprezentace měla vytvořené dva týmy. První (A tým) byl tvořen závodníky Michal Brousil, Pavel Kouřík, Ondřej Rybnikář, Lukáš Navrátil. Druhý (B tým) vytvořili závodníci Daniel Kouřil, Roman Viej, Marek Víšek a vedoucí reprezentace Jan Haderka. I v této prestižní soutěži jsme ukázali, že se dovedeme sehrát. A tým zvítězil s časem 6:23, B tým se ztrátou pouhých dvou sekund na druhé místo obsadil s časem 7:07 bronzovou příčku.

České reprezentaci gratulujeme ke krásným výsledkům a přejeme hodně úspěchů v dalších soutěžích, které je ještě letos čekají.

Autor: npor. Ing. Jan Haderka (velitel hasičské stanice Holešov) – vedoucí reprezentace

4.jpg

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem