Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství Evropy ve FireFitu – Polsko, Toruň

2. 7. 2024 - Ve dnech 26.6. – 29.6. 2024 se uskutečnilo Mistrovství Evropy ve FireFitu v polské Toruni. Mezi téměř 300 závodníky z 10 zemí nechybělo osm členů reprezentace HZS ČR v TFA a FCC. Čtvrteční a páteční harmonogram zahrnoval nejen kvalifikační běhy jednotlivců, štafet a tandemů, ale i Mistrovství Polska, které bylo oficiálně vyhodnoceno v páteční večer. Na sobotní finále Mistrovství Evropy se mohlo nominovat pouze 100 závodníků s nejlepšími časy z kvalifikace. Mezi těmito závodníky nechybělo 6 českých reprezentantů, 2 tandemy a jedna štafeta. 

          REPRE družstvo FCC.jpg

Čas, který určoval postup do finále napovídal o velmi kvalitní a hezké sobotní podívané. Ta pokračovala stejně jako při kvalifikaci v duchu slunečného a horkého počasí. Nicméně toto počasí nevadilo českým borcům, kteří předvedli výborné výsledky a postavili se na stupních vítězů v několika kategoriích.

Michal Brousil z HZS Jihočeského kraje zdolal trať v čase 1:23,28. Svým časem se umístil na absolutní čtvrté pozici. V kategorii do 40 let se Michal umístil na 3. místě. Ztráta na druhé, resp. třetí absolutní místo, byla pouhé 0,03 s.

Vojtěch Dvořák z HZS Ústeckého kraje zdolal trať v čase 1:29,96 a umístil se na 17. místě v absolutním pořadí a na 13. pozici v kategorii do 40 let.

V kategorii do 45 let se kvalifikovali do finále dva čeští reprezentanti. Tomáš Višnar z HZS Královéhradeckého kraje s časem 1:39,05 vybojoval stříbro a Martin Plšek z HZS hl. m. Prahy s časem 1:49,92 obsadil 7. místo.

Kategorii do 50 let opanovali dva čeští reprezentanti. Marek Víšek z HZS Pardubického kraje s časem 1:32,17 obsadil zlatou pozici a David Kubiš z HZS Jihočeského kraje s časem 1:39,44 obsadil bronzovou pozici v této kategorii.

Díky těmto časům Česká republika v kategorii Týmů, kde se počítají tři nejlepší časy závodníků ze své země, obsadila druhou pozici. Lepší tým byl z Litvy o necelých 7 sekund a se ztrátou lehce přes 1 sekundu se na třetím místě umístil tým z Estonska.

Další součástí soutěže je závod tandemů, kdy je trať rozdělena mezi 2 závodníky. Tato soutěž je zajímavá v tom, že si závodníci v půli trati musí místo štafetového kolíku přendat tlakovou lahev mezi již nasazenými nosiči dýchacího přístroje. V této prestižní a divácky atraktivní podívané se českým tandemům nad 40 let dařilo velmi dobře. Marek Víšek (HZS PAK) a David Kubiš (HZS JČK) obsadili s časem 1:34,17 první místo. Tomáš Višnar (HZS KHK) a Martin Plšek (HZS hl. m. Prahy) s časem 1:36,43 obsadili druhé místo.

České štafetě se bohužel nepodařilo projít eliminací do boje o medaile.

Závodníci Jaroslav Hanzel z HZS Moravskoslezského kraje (1:47,59) a vedoucí reprezentace Jan Haderka z HZS Zlínského kraje (1:48,81) se bohužel těsně nedostali do sobotního finále. Zde byl nominační čas 1:46,62.


 

Autor:
npor. Ing. Jan Haderka (HZS Zlínského kraje)
vedoucí reprezentace HZS ČR v disciplínách TFA a FCC

Odkazy do noveho okna

REPRE družstvo FCC

REPRE družstvo FCC 

Detailní náhled

kat.do 45 let_T.Višnar_2. místo

kat.do 45 let_T.Višnar_2. místo 

Detailní náhled

kat.do 50let_1. a 2 místo - M. Víšek, M.Plšek

kat.do 50let_1. a 2 místo - M. Víšek, M.... 

Detailní náhled

soutěž tandemů_1. a 2 místo_M.Víšek,D.Kubiš + T.Višnar,M.Plšek

soutěž tandemů_1. a 2 místo_M.Víšek,D.Ku... 

Detailní náhled

soutěž týmů_2.místo

soutěž týmů_2.místo 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem