HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladí hasiči soutěží v Praze - Mistrovství České republiky v kategorii dorostu

sobota - běh na 100 metrů s překážkami 

Mistrovství České republiky hry Plamen (dětí do 15 let) a dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu Praha 2015

O víkendu probíhá druhá část mistrovství, a to mistrovství požárního sportu dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

V sobotu soutěžili  dorostenci i dorostenky v silně obsazeném závodě běh na 100 metrů s překážkami a v testu teoretických vědomostí.

Běh na 100 metrů s překážkami  - nejdříve probíhala soutěž jednotlivců, poté soutěž družstev ve stejné disciplíně. Závodník  startuje s proudnicí, po startu překonává překážku, uchopí dvě hadice, přebíhá s nimi kladinu, hadice spojuje, připojuje je na rozdělovač a s připojenou proudnicí probíhá cílem.

Test teoretických vědomostí probíhal souběžně se závodem běh na 100 metrů s překážkami. V testu soutěží 7 členů družstva a soutěžící z kategorie jednotlivců. Obsahuje 15 otázek z pěti okruhů: ze čtyř oblastí požární ochrany - represe, prevence, technika + technické prostředky, historie + legislativa + stanovy, a otázky ze zdravovědy.


 

vytisknout  e-mailem