HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Chrudimsku hasiči likvidovali následky požáru pily i pneumatiky a evakuovali osoby kvůli úniku plynu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

 
požár pneumatiky podvalníkupožár pneumatiky podvalníku
požár pily v Morašicíchpožár pily v Morašicích
            K požáru rozmítací pily do obce Morašice vyjížděla ve středu 13. srpna v 15.50 hodin hasičská jednotka z Chrudimi. „Požár vypukl zřejmě krátce po poledni, kdy si ho uhasili zaměstnanci práškovým hasicím přístrojem, my jsme na místo byli povoláni na kontrolu po požáru před 16 hodinou,“ uvedl velitel zásahu ppor. Ing. Kamil Petružálek. Na místo byl přivolán znalec v oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. Škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.
 
            Chrudimští hasiči spolu s dobrovolnými hasiči z Chrasti vyjížděli ve středu 13. srpna v 16.17 hodin do Chrasti, kde byl z hlavního uzávěru plynu před domem cítit plyn. Po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o uražený hlavní uzávěr plynu u bytového domu. Hasiči ihned provedli evakuaci osob, které se nacházely v objektu. Hasiči evakuovali celkem osm osob a zajistili místo úniku pomocí ochranné mlhové clony a provedli uzavření hlavního uzávěru plynu, který byl poškozen až za ventilem. Dále měřili koncentrace unikajícího plynu. Na místo byl přivolán pracovník pohotovostní služby plynáren. Policisté událost řeší jako dopravní nehodu.  
 
 
 
 

Ve čtvrtek 14. srpna v 0.18 hodin zasahovali chrudimští profesionální hasiči u požáru tahače s podvalníkem, na kterém byly převáženy pracovní stroje (bagr a válec) na Palackého třídě v Chrudimi. „Při našem příjezdu hořela dvoumontáž jedné z náprav podvalníku. Nasadili jsme ihned dva vysokotlaké proudy vody k likvidaci požáru a k ochlazování podvalníku,“ řekl velitel zásahu ppor. Ing. Kamil Petružálek. Požár hasiči zlikvidovali v 0.27 hodin. Příčinou vzniku požáru bylo zablokování brzd na nápravě podvalníku. Díky okamžitému zásahu hasičů se plameny nerozšířily na pracovní stroje a škoda je předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Uchránit se podařilo hodnoty ve výši 15 milionů korun.

 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem