HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na okrese Plzeň-sever pátralo po pohřešovaných osobách

10.3.2013 Taktické cvičení složek ISZ. 

11Fotogalerie zde.
V neděli 10. března 2013 se v 8:00 hodin ráno rozjelo rozsáhlé pátrání po  pohřešovaných osobách v lese v lokalitě obcí Hvozd, Radějov a Lipí na okrese Plzeň-sever .
 
Čtyři muži se vydali v sobotu ráno na procházku a od té doby o nich nikdo nevěděl. Dva z nich byli ve vážném ohrožení života vzhledem k tomu, že se jedná o silné diabetiky a musí užívat pravidelně léky.  
 
Velení celé pátrací akce bylo v kompetenci Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Na místě byl zřízen štáb velitele bezpečnostního opatření, ve kterém byli přítomni zástupci policie a hasičů. V souvislosti s oznámením o pohřešování osob na linku 158 byl vyhlášen poplach 23 jednotkám dobrovolných hasičů z okolí, na místo byli povoláni psovodi ZÚ HZS ČR s atestem na plošné vyhledávání. Do pátrací akce bylo zapojeno celkem 130 hasičů, kteří pod vedením velitelů družstev pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje pátrali v rozsáhlé  rojnici v náročném terénu a v okolí rybníků. Do pátrání byli zapojeni také psovodi se psy vycvičenými na stopování. Jednotky hasičů se zaměřili též na pátrání pod vodní hladinou.  
 
Třem osobám byla poskytnuta předlékařská péče a následně byly transportovány k vozům ZZS. Jeden muž byl hasiči nalezen utonulý (pozn.: figurína).
 
Hlavním cílem cvičení bylo zdokonalit spolupráci složek IZS, prověřit součinnost příslušníků policie a hasičů při společné pátrací akci, ověřit komunikaci mezi jednotlivými operačními středisky a seznámit se s problematikou pátrání po pohřešovaných osobách v členitém terénu se zapojením většího množství zejména dobrovolných hasičů.
  
 
Zúčastněné jednotky:
 
PČR KŘP Plzeňského kraje
 
HZS Plasy
HZS Nýřany
 
ZÚ HZS ČR
 
JSDH Bezvěrov
JSDH Dobříč
JSDH Dýšina
JSDH Heřmanova Huť
JSDH Horní Bělá
JSDH Horní Bříza
JSDH Chrást
JSDH Chříč
JSDH Kaznějov
JSDH Kozojedy
JSDH Kožlany
JSDH Kralovice
JSDH Krsy
JSDH Líně
JSDH Manětín
JSDH Město Touškov
JSDH Nýřany
JSDH Pernarec
JSDH Tlučná
JSDH Úněšov
JSDH Všeruby
JSDH Zruč
JSDH Žihle

vytisknout  e-mailem