HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na pětatřicítce další nehoda

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí  

K dopravní nehodě na silnici I/35 vyjížděli v pátek 31. října v 15.52 hodin profesionální i dobrovolní hasiči z Vysokého Mýta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního vozidla a cisterny. Osobní vozidlo se nacházelo mimo komunikaci na odstavném parkovišti, kam bylo odmrštěno. V osobním vozidle se nacházel zaklíněný řidič, který již byl v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Spolujezdkyně z osobního vozidla byla mimo vozidlo a také v péči záchranářů.

Jednotka hasičů musela provést vyproštění zraněného řidiče, a to za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Pro šetrnější vyproštění zraněné osoby byly odstraněny dveře řidiče i zadní dveře za řidičem. Dále hasiči museli „odstřihnout“ i střední sloupek a hydraulickými nůžkami musela být nastřižena i střecha.

K vyproštění zaklíněných nohou museli hasiči použít i rozpěrný válec. Zraněnému hasiči museli nasadit i páteřní vyprošťovací dlahu. Dále byl řidič za pomoci rozkládacích nosítek scoop ram vyproštěn z vozidla a předán do péče zdravotníků.

Hasiči dále zajistili vozidla proti požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbentem. Řidič cisterny neutrpěl žádné zranění. Cisterna převážela 7000 litrů benzinu a 33 500 litrů nafty a k úniku nedošlo. Komunikace byla po dobu odstraňování následků nehody zcela neprůjezdná. Po vyšetření nehody policisty jednotka hasičů provedla odstranění následků nehody.

 

vytisknout  e-mailem