HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na rodinném domě ve Starém Bydžově shořela část střechy

Hasičům se podařilo uchránit obytnou část domu a zabránit větším škodám na majetku.  

   Ve středu dne 29.7. ve 12:02 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár rodinného domu ve Starém Bydžově. Ohlašovatel zpozoroval plameny prostupující střechou budovy.
   Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dále dobrovolní hasiči z Nového Bydžova, Smidar, Starého Bydžova a Skřivan. V době příjezdu jednotek již požárem byla zasažena zhruba čtvrtina střechy rodinného domu, konkrétně se jednalo o střechu nad přistavenou garáží. Nasazeny byly celkem tři vodní proudy, hasiči věnovali maximální úsilí především tomu, aby zabránili šíření ohně na obytnou část budovy. To se podařilo a ve 12:37 již měli jednotky požár plně pod kontrolou. Přetrvávajícím rizikem byla tlaková láhev s propan butanem, která se v objektu nacházela a hrozilo, že vlivem přehřátí exploduje. Hasiči tlakovou láhev při průzkumu našli v půdním prostoru přístavku, ochladili vodním proudem a vynesli z budovy. Poté začali s vyklízením půdního prostoru a rozebíráním zbylých střešních konstrukcí.
   Požár byl zcela zlikvidován kolem druhé hodiny odpoledne a předán majitelům. Na místě zůstala do večerních hodin jednotka hasičů ze Starého Bydžova pro dohled nad požářištěm. Vzniklá škoda byla vyšetřovatelem příčin požáru stanovena na 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty pak ve výši dvou milionů korun. Pravděpodobnou příčinou události byla závada na elektroinstalaci. Při požáru byla lehce popálena majitelka domu a jedno hospodářské zvíře.
 
 
Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: HZS Královéhradeckého kraje
Odkazy do noveho okna

Požár-29.7.-StarýBydžov1

Požár-29.7.-StarýBydžov1 

Detailní náhled

Požár-29.7.-StarýBydžov2

Požár-29.7.-StarýBydžov2 

Detailní náhled

Požár-29.7.-StarýBydžov3

Požár-29.7.-StarýBydžov3 

Detailní náhled

Požár-29.7.-StarýBydžov4

Požár-29.7.-StarýBydžov4 

Detailní náhled

Požár-29.7.-StarýBydžov5

Požár-29.7.-StarýBydžov5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem