HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na stanici v Chebu si zkoušejí pracovní prostředí žáci se zdravotním postižením

 stanice Cheb (1).JPGZačlenit se do pracovního kolektivu a poznat něco nového. To je smyslem společného projektu Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, konkrétně Územního odboru Cheb, se Základní školou Cheb v ulici Kostelní náměstí a neziskovou organizací Rytmus – od klienta k občanovi. Dva studenti se zdravotním postižením měli možnost po celý měsíc vždy ve čtvrtek strávit celé dopoledne na stanici profesionálních hasičů v Chebu.

Na základě dohody o praxi zde pomáhali především s údržbou prostorů garáží, techniky či vybavení. Při každé návštěvě se krátce připojili také k odborné přípravě hasičů, kdy mohli sledovat či si i vyzkoušet něco ze záchranářských postupů. Po celou dobu své návštěvy stanic byla s nimi asistentka z neziskové organizace a pracovali společně s výjezdovými hasiči. Cílem projektu je přivést žáky se zdravotním postižením do běžného pracovního procesu, kde mohou dle svých možností vykonávat praktické činnosti především v oblasti úklidu a údržby.

Pro hasiče je pracovní návštěva žáků dobrou příležitostí, jak se zdokonalit v komunikaci s osobami se zdravotním postižením, kterou následně mohou využít při mimořádných událostí, kde jsou tyto osoby účastníkem nějaké záchrany.

Před prázdninami využili možnost pracovat na stanici dva žáci, ze strany hasičů rádi přivítají další zájemce i po letních prázdninách. Naposledy takto na chebské stanici pracoval Michal, který si chválil především přístup všech hasičů a také možnost vyzkoušet si zcela nové činnosti.

 stanice Cheb (2).JPG stanice Cheb (3).JPG

vytisknout  e-mailem