HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Vysočině i nadále pokračuje odklízení následků bouřek a přívalového deště

Počet výjezdů hasičů v kraji k 19. hodině překročil šest desítek.  I nadále hasiči zasahují ve Svratce a Herálci na Žďársku. Několik jednotek hasičů již začalo v těchto dvou obcích  z preventivních důvodů plnit pytle s pískem, které budou sloužit jako ochrana před dalším zaplavením. 
 
Velmi krušné chvilky  připravil rozvodněný potok chatařům v chatové oblasti v katastru obce Kuroslepy na Třebíčsku  Chatovou oblast voda zcela odřízla. Hasiči z místa evakuovali dvě dospělé osoby a dvě děti. Dětem jako útěchu po velmi nepříjemném zážitku hasiči věnovali plyšového maskota hasičů Dráčka Záchranáčka. Ostatní chataři se rozhodli na chatách zůstat. Zasahující  profesionální hasiči ze stanice Náměšť nad Oslavou je poučili o možných rizicích a úskalích jejich rozhodnutí. V případě zhoršení situace budou chataři neprodleně kontaktovat hasiče prostřednictvím tísňové linky.
 
V kraji zůstaly po vytvořených lagunách vody zcela nebo částečně neprůjezdné komunikace. Někde voda silnice podemlela. Problémy byly například u Bohdalova na Žďársku nebo u obcí Lhotice a Mladoňovice na Třebíčsku.

vytisknout  e-mailem