HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na zimním stadionu v Domažlicích unikl čpavek

Stadion je pro veřejnost do odvolání uzavřen.  

19Fotogalerie zde.
V pátek 25. ledna 2013 došlo při odolejování technologie, která se provádí pravidelně každý měsíc v rámci údržby, k úniku čpavku. Na místo vyjeli hasiči v 11:27 hodin. Dvěma pracovníkům se nepodařilo únik látky zastavit. Jeden z nich se nadýchal výparů, ošetření ZZS však odmítl.
 
Elektronická čidla zachytila únik čpavku a automaticky spustila odsávání z místnosti. Odhaduje se, že celkově uniklo 160 kg čpavku. Část do ovzduší směrem od města a část do záchytné jímky. Přestože nedošlo k žádnému ohrožení, policie informovala okolní společnosti a nedaleké sídliště o události a doporučila nevětrat.
 
Hasiči v protichemických oblecích vstoupili do technologické místnosti a pokusili se uzavřít místo úniku čpavku. Pootvírali veškerá okna objektu a pomocí přetlakové ventilace všechny prostory stadionu odvětrali. Po zásahu v protichemických oblecích proběhla dekontaminace.
 
Na místo přijeli chemici z CHL Třemošná. Měřili koncentrace uniklého čpavku v ovzduší, a když hasiči otevřeli záchytnou jímku, nabrali vzorky vody a provedli její rozbor. Část čpavkové vody neutralizovali.
 
Správci při předávání místa události byl nařízen další postup – povolat na místo specializovanou firmu, odčerpat záchytnou jímku s uniklou látkou a nechat jí odborně zlikvidovat; provést opravu chladící technologie. Stadion je pro veřejnost uzavřen až do odvolání.  
 
 
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Domažlice
JSDH Domažlice
CHL Třemošná

vytisknout  e-mailem