HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nadace ČEZ podpořila HZS Jihomoravského kraje

Středa, 22. listopadu 2023 - Nadace ČEZ v rámci Podpory regionů 2023 poskytla finanční podporu pro HZS Jihomoravského kraje na projekt Dovybavení místa dekontaminace a obnovení souprav nouzového přežití. 



Nově pořízené vybavení (dokoupení druhého skládacího lešení) zlepší akceschopnost hasičské stanice a jednotky Brno-Líšeň při detekci a dekontaminaci techniky. HS Brno – Líšeň je opěrným bodem HZS Jihomoravského kraje (dále i HZS JHM) pro řešení událostí s přítomností nebezpečných látek a při takto zaměřených zásazích kvalitní vybavení výrazně zefektivní jejich činnost.

Nově pořízené soupravy nouzového přežití jsou určeny pro obnovení zastaralého vybavení na stanicích HZS JHM. Mimo jiné se také s tímto materiálem k okamžité a následné pomoci počítá v případě radiační havárie na JE Dukovany na místě dekontaminace pro kontaminované osoby.

Díky novému vybavení bude možné kvalitně poskytovat pomoc obyvatelstvu, evakuovanému ze zóny havarijního plánování v případě radiační havárie, a to během jeho dekontaminace a v případě nouzového přežití.

Předchozí projekt, který podpořila Nadace ČEZ: https://www.hzscr.cz/clanek/nadace-cez-opet-podporila-nas-sbor.aspx

Martina Koubová, vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva a KŘ

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem