HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Náledí komplikovalo dopravu na silnicích v kraji

Nehoda u MedlešicNehoda u Medlešic
Nehoda u obce DrřevešNehoda u obce Tisovec - Dřeveš
Nehoda v obci ZhořNehoda v obci Zhoř
Během středečního rána a dopoledne zasahovali hasiči Pardubického kraje u desítky dopravních nehod. Nejhorší situace byla na silnicích Chrudimska a v okolí Vysokého Mýta.
Již v 5.16 hodin vyjížděla jednotka z Chrudimi k dopravní nehodě do Medlešic, kde se na namrzlé vozovce střetla tři osobní vozidla s dodávkou. Na místě byly dvě zraněné osoby. O několik minut déle sjelo několik vozidel do příkopů. Na silnici se tvořily kolony. Další tři vozidla havarovala v Dražkovicích. I při této nehodě se zranily dvě osoby. Několik vozidel hasiči vytahovali z příkopů pomocí automobilového jeřábu na silnici v Ostřešanech. Hasiči dále zasahovali v Českých Heřmanicích, kde vozidlo skončilo mimo vozovku. Z příkopu ve Vračovicích-Orlově bylo nutné vyprostit automobil z příkopu.
Jednotka Litomyšl s jednotkou ČD Česká Třebová vyjela v ranních hodinách k dopravní nehodě do obce Zhoř. Jednalo se o nehodu osobního automobilu Škoda Felicia, který dostal na namrzlé vozovce smyk a skončil mimo vozovku v plotě rodinného domu. Nehoda se obešla bez zranění. Po zajištění vozidla proti požáru se jednotky vrátily zpět na základnu.
Do Čankovic v půl osmé ráno směřovaly nejen hasičské vozy, ale také vrtulník Letecké záchranné služby. Osobní automobil Škoda Felicia za zatáčkou směrem na Moravany narazil do stromu. Hasiči museli ze zdemolovaného automobilu vyprostit zaklíněnou osobu. Silnice, dle slov velitele zásahu, byla zcela nesjízdná a po dohodě s Policií byla uzavřena. Zhruba 200 metrů od této nehody skončil v příkopu nákladní automobil. Hasiči zajistili provozní kapaliny, aby neunikaly z nákladního vozu. Řidič si vyproštění z příkopu zajistil sám. Další automobil z příkopu museli hasiči vyprostit v Dobříkově.
            K nehodě pěti vozidel do Zámrsku vyjížděli v 7.43 hodin profesionální i dobrovolní hasiči z Vysokého Mýta. Při nehodě utrpěly dvě osoby zranění.
            V Chrasti se o několik minut později střetla dvě vozidla. Řidička jednoho havarovaného vozu utrpěla zranění a byla předána do péče zdravotníkům. V obci Tisovec - Dřeveš hasiči odstraňovali následky nehody, při níž se řidič s vozem převrátil na střechu. Při hrozivě vypadající nehodě se naštěstí nikdo nezranil.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem