HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Náročný noční zásah hasičů u požáru rekreační chaty na Bruntálsku

zasahovalo 7 jednotek PO 

Sedm jednotek hasičů zasahovalo v noci z neděle 3.2.2013 na pondělí 4.2.2013 v části obce Malá Morávka, konkrétně v Karlově pod Pradědem, okr. Bruntál u požáru rekreační chaty. Při požáru nedošlo naštěstí k žádným újmám na zdraví či životech.
 
Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru ve čtvrt na dvě v noci z neděle 3.2.2013 na pondělí 4.2.2013. Na místo bylo vysláno celkem 7 jednotek hasičů (dvě z Hasičského záchranného sboru (HZS) Moravskoslezského kraje, stanice Bruntál a Rýmařov a 5 jednotek sboru dobrovolných hasičů (JSDH) obcí Malá Morávka, Světlá Hora, Dolní Moravice, Karlova Studánka a Vrbno pod Pradědem). Hasiči z uvedených jednotek na místě zasahovali celkem s jedenácti výjezdovými vozidly. Po příjezdu na místo požáru bylo zjištěno, že hoří část 2.NP dvoupodlažní rekreační chaty o přibližných půdorysných rozměrech 8 x 10 m. Majitel se snažil požár hasit ještě před příjezdem hasičů pomocí hasicího přístroje a vody, ale požár byl již tak rozsáhlý, že jeho snaha o uhašení požáru nebyla úspěšná.
 
Jelikož celý velmi náročný zásah probíhal v dýchací technice z důvodu silného zakouření chaty zplodinami hoření, zasahoval na místě i protiplynový automobil HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Bruntál se zásobou náhradní dýchací techniky.
 
Hasiči použili na hašení požáru celkem 4 vodní proudy, dostali jej pod kontrolu zhruba za půlhodinu po svém příjezdu a úplná likvidace jim zabrala další hodinu a půl. Poté se jednotky postupně vracely na své základny, na místě byli ponecháni na dohled hasiči z místní JSDH Malá Morávka
 

Předběžná výše škody, kterou způsobil požár, byla po domluvě s majitelem odhadnuta na 500 tisíc korun, hasiči svým zásahem uchránili hodnoty v předběžné výši 2 miliony Kč. Příčina požáru je dosud v šetření, na místě pracují vyšetřovatelé HZS Moravskoslezského kraje.

Odkazy do noveho okna

fotomenšípožárchatyKarlov (1)

fotomenšípožárchatyKarlov (1) 

Detailní náhled

fotomenšípožárchatyKarlov (2)

fotomenšípožárchatyKarlov (2) 

Detailní náhled

fotomenšípožárchatyKarlov (3)

fotomenšípožárchatyKarlov (3) 

Detailní náhled

fotomenšípožárchatyKarlov (4)

fotomenšípožárchatyKarlov (4) 

Detailní náhled

fotomenšípožárchatyKarlov (5)

fotomenšípožárchatyKarlov (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem