Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Naše účast na zasedání poradního výboru OPCW

Institut ochrany obyvatelstva se aktivně podílí na vzdělávání a výcviku odborníků z celého světa v oblasti chemické bezpečnosti. Jednou z významných událostí v tomto směru bylo zasedání poradního výboru pro vzdělávání a osvětu (Advisory Board on Education and Outreach) Organizace pro zákaz chemických zbraní, které se konalo ve dnech 11. – 13. června 2024 v nizozemském Haagu. 

Jednani_ABEO_1.jpg

Tohoto zasedání se účastnila i pracovnice Institutu ochrany obyvatelstva, která v rámci poradního výboru působí jako nezávislý expert. Akce byla zaměřena na vzdělávání mladých vědců a diplomatů, podporu rovných příležitostí pro ženy a muže a další významné oblasti spojené s chemickou bezpečností.

Důležitost jednání byla podtržena slavnostním zahájením za přítomnosti Generálního ředitele OPCW Fernanda Ariase, který ve svém projevu zdůraznil potřebu kvalitního vzdělávání pro všechny zájemce, i nebezpečí současných hrozeb, např. velký negativní vliv umělé inteligence.
V rámci této zahraniční cesty proběhlo také jednání s velvyslancem České republiky v Nizozemském království, který poděkoval Institutu za vynikající mezinárodní reprezentaci při výcvikových aktivitách v různých částech světa a diskutoval o dalších možnostech spolupráce.

Jednani_ABEO_2.jpg

Joint photo_DG_DDG.jpg


Vloženo: 14. 6. 2024 | Aktualizace: 20. 6. 2024 | Email: spisovna.ilb@hzscr.cz

vytisknout  e-mailem