HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda dodávky a cisterny ADR v Nýřanech

005.JPGV pondělí 13. července 2015 krátce po půl čtvrté odpoledne za Nýřany v blízkosti čerpací stanice ONO ve směru na Blatnice narazila čelně dodávka do odstavené kamionové cisterny ADR s PHM. Cisterna přepravovala 20 tun ethanol benzin (Kemler kód 33, UN 3475).

Nárazem došlo k devastaci čelní části dodávky. Uvnitř zdemolované kabiny zůstal zaklíněn řidič ve velmi vážném zdravotním stavu. Hasiči ho vyprostili za pomoci dvou navijáku, rozpěrných válců, hřebenového páčidla s řetězovým úvazkem a dvou rozpínáků. Řidiče se podařilo vyprostit až po bezmála půl hodině. Hasiči nadále spolupracovali se ZZS při ošetření, stabilizaci a transportu pacienta do sanitky. Z dodávky unikly pohonné hmoty. Hasiči zamezili dalšímu úniku a kontaminovanou vozovku ošetřili pomocí sorbentu.

Z cisterny neunikla žádná látka, došlo pouze k promáčknutí jejího pláště. Řidič cisterny vyvázl bez zranění.

002.JPGNehoda uzavřela provoz v obci na více než hodinu. Teprve až po odjezdu sanitky, vyšetření a zdokumentování nehody policií byla komunikace částečně zprůjezdněna. Hasiči asistovali při nakládání havarovaného vozidla na odtah, společně s ním naložili i kontaminovaný sorbent a polámané části dodávky. Na místě hasiči usměrňovali provoz až do ukončení zásahu.

Zasahující jednotky:
HZS Nýřany 
JSDH Nýřany

vytisknout  e-mailem