Hasičský útvar ochrany Pražského hradu  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Návštěva hasičů ze Zakarpatské oblasti

25. 8. 2017 Pražský hrad 

Hasičský útvar ochrany Pražského hradu navštívila delegace hasičů Zakarpatské oblasti, správní oblasti v západním cípu Ukrajiny. Delegaci  vedl plukovník Roman Hudak, vedoucí státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace v Zakarpatské oblasti, a podplukovník Vasyl Varga, vedoucí 1. Státního Hasičského záchranného sboru státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace v Zakarpatské oblasti.

Návštěva byla součástí několikadenního programu, kdy zakarpatští hasiči navštívili Generální ředitelství HZS ČR, Hasičský útvar ochrany Pražského hradu a několik dalších hasičských jednotek. Proběhla v rámci spolupráce regionů Kraj Vysočina a Zakarpatská oblast Ukrajiny, která probíhá už 10 let na základě mezivládního Memoranda o spolupráci mezi Českou republikou a Ukrajinou.

Zakarpatská oblast (též Zakarpatská Ukrajina) se ve svých hranicích téměř shoduje s bývalou Podkarpatskou rusí, která byla součástí prvorepublikového Československa. Historická vazba na Československo se projevuje výukou češtiny jako dalšího jazyka na školách, která se rozšiřuje zejména v posledních letech.

Odkazy do noveho okna

1 Delegace na GŘ HZS ČR

1 Delegace na GŘ HZS ČR 

Detailní náhled

2 Delegace na HÚOPH

2 Delegace na HÚOPH 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem