HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár zničil dětský pokoj

Dvě jednotky hasičů vyjely v noci z neděle na pondělí 17. června k ohlášenému požáru v rodinném domě v ulici Horská v Žacléři na Trutnovsku.  

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 02:42 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči ze Žacléře se čtyřmi cisternami.
Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří v dětském pokoji ve druhém nadzemním podlaží rodinného domu. Majitel domu se ještě před příjezdem hasičů snažil požár uhasit kbelíky s vodou, ale nepodařilo se mu to. Požár lokalizovali až přivolaní hasiči ve tři hodiny ráno. Dohašování požáru a vyklízení zničeného vybavení a věcí z pokoje pokračovalo až do čtvrté hodiny ráno, kdy byl požár uhašen. Plameny zničily vybavení dětského pokoje jako postel, lůžkoviny, noční stolek a poškodily skříně, psací stůl, elektroniku, elektroinstalaci, okno, vybavení dalšího pokoje a malbu místností. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 1,5 milionu korun. Šetřením bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru byla zapnutá žárovková lampička, u které se vznítilo stínítko z textilie a následně lůžkoviny na posteli. Při požáru nebyl zraněn majitel ani další příslušníci rodiny.
Odkazy do noveho okna

13-06-17 Žacléř (1)

13-06-17 Žacléř (1) 

Detailní náhled

13-06-17 Žacléř (2)

13-06-17 Žacléř (2) 

Detailní náhled

13-06-17 Žacléř

13-06-17 Žacléř 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem