HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

O víkendu zásahy zejména na dopravní nehody

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim a Pardubice
 
Nehoda v Přestavlkách skončila tragickyNehoda v Přestavlkách skončila tragicky
           Do obce Přestavlky směřovaly v noci z pátku na sobotu, přesněji v 02.01 hodin, hasičské vozy z centrálních stanic Pardubice a Chrudim. Osobní automobil zde narazil do stromu. Jedna osoba na místě svému zranění podlehla. Další osobu ošetřovali zdravotníci spolu s hasiči. Posádka zdravotnické záchranné služby nakonec odvezla zraněnou osobu do nemocnice. Po zadokumentování všech stop kriminální policií, hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili zaklíněné tělo mrtvé osoby z havarovaného vozidla. Na místo byl povolán kontejnerový automobil k naložení vraku vozidla. Dále byly odstraněny následky nehody a hasiči se vrátili v 05.57 hodin zpět na své základny.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
            K nehodě motocyklisty a osobního vozu vyjížděli v neděli 28. září v 13.28 hodin pardubičtí hasiči. K nehodě došlo na Zborovském náměstí v Pardubicích. Při kolizi byla zraněna jedna osoba, kterou si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili dopravní prostředky proti požáru i úniku provozních náplní.
 
            K další nehodě motocyklisty vyjížděli pardubičtí hasiči v pondělí 29. září v 7.16 hodin. Hasičské vozy směřovaly do Starých Čívic, kde se střetl osobní vůz s motocyklem. Motocyklista měl přelétnout přes osobní vůz. Při příjezdu záchranářů byl motocyklista při vědomí a komunikoval. Po příjezdu
Nehoda ve Starých ČívicíchNehoda ve Starých Čívicích
posádky zdravotnické záchranné služby byl předán do jejich péče. Hasiči zajistili místo nehody, odpojili akumulátory a zasypali provozní náplně, které unikly z dopravních prostředků. V 8.53 hodin se jednotka hasičů vrátila zpět na základnu.
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem