HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ocenění hasičů Plzeňského kraje v anketě Hasič roku 2013

V úterý 15. dubna 2014 byli v pražském TOP Hotelu oceněni příslušníci i občanští zaměstnanci Hasičského záchranného sboru ČR za svoji příkladnou práci v roce 2013. Tituly a ceny v šesti kategoriích předali ministr vnitra Milan Chovanec a generální ředitel HZS ČR brigádní generál Ing. Drahoslav Ryba.

Slavnostní akce se účastnilo téměř 200 příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR, včetně ředitelů jednotlivých HZS krajů a zástupců Ministerstva vnitra.

V Kategorii Zásah roku 2013 si druhé místo vysloužili hasiči Plzeňského kraje za zásah u dopravní nehody francouzského autobusu na dálnici D5. Ocenění jsou příslušníci směny A územního odboru Rokycany HZS Plzeňského kraje. Při nehodě byla jedna osoba usmrcena, čtyři osoby (včetně francouzského řidiče autobusu) byly zraněny těžce a 36 osob utrpělo lehká a středně těžká zranění.

V kategorii Projekt roku 2013 se druhým nejzajímavějším projektem loňského roku se stal projekt s názvem Včas umět a znát je napořád. Jedná se o nový a svými výstupy ojedinělý preventivně-výchovný a vzdělávací projekt, který vznikl na podporu pedagogů mateřských škol a jejich pedagogické praxe při výchově a vzdělávání dětí v mateřských školách ČR v oblastech ochrany zdraví, životů, životního prostředí a majetku. Hlavním cílem projektu je nejen zpřístupnit pedagogům poznatky zaměřené na rozsáhlou oblast běžných rizik i mimořádných událostí, ale dát jim také nové, kvalitní, moderní a atraktivní nástroje a metody, jak v těchto oblastech vychovávat a vzdělávat děti mateřských škol, chránit tak jejich životy, zdraví a bezpečí a učit je i sebeochraně a ochraně životního prostředí. Ocenění si společně s týmem z celé ČR převzala kpt. Mgr. Lenka Basáková.

V kategorii Velitel nebo vedoucí roku  2013 stříbrnou pozici pro HZS Plzeňského kraje získal plk. Ing. Pavel Musil, ředitel územního odboru Plzeň.
Plk. Ing. Pavel Musil si ocenění zasloužil hned z několika důvodů. V prvé řadě je respektovaným ředitelem zdaleka nejpočetnějšího územního odboru v rámci HZS Plzeňského kraje, pod jehož kvalifikovaným vedením plní příslušníci řadu náročných služebních úkolů. Své řídicí a organizační schopnosti v roce 2013 osvědčil úspěšným zvládnutím složité povodňové situace, jakož i přímým podílem na řízení několika významných zásahů.

FOTOGALERIE

 

vytisknout  e-mailem